2020-02-18 21:26

Instanţa supremă admite cererea DNA de redeschidere a dosarului în care este vizat Mircea Negulescu

 |  14:36
Instanţa supremă admite cererea DNA de redeschidere a dosarului în care este vizat Mircea Negulescu

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis, joi, cererea procurorilor DNA de redeschidere a dosarului în care este vizat fostul procuror anticorupţie Mircea Negulescu, decizia magistraţilor fiind definitivă.

„Confirmă redeschiderea urmăririi penale dispuse prin ordonanţa nr. 81/II-2/2018 din data de 16.04.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", se arată în minuta magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Solicitarea DNA s-a judecat în 25 aprilie, la instanţa supremă. Decizia vine după ce procurorii anticorupţie au cerut redeschiderea unei cauze în care este vizat acesta. Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat că este vorba despre o plângere depusă pe numele magistratului, în care procurorul ar fi făcut verificări sumare. Sursele menţionate au precizat că în cadrul dosarului deschis ca urmare a plângerii nu ar fi fost audiate toate persoanele, astfel încât procurorul superior ierarhic celui care instrumenta cazul a infirmat soluţia de clasare.

De altfel, la Parchetul General sunt mai multe cauze care îl vizează pe procuror. Surse judiciare declarau la sfârşitul lunii februarie că procurorii de la Parchetul General au în lucru 12 cauze privindu-l pe fostul procuror Mircea Negulescu, vizând activitatea sa de procuror de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti şi DNA Ploieşti.

Mircea Negulescu este, în prezent, suspendat din magistratură.

Fostul deputat Vlad Cosma a prezentat public mai multe înregistrări în care apărea Mircea Negulescu şi l-a acuzat pe magistrat că ar fi falsificat probe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-10Parerea ta...

TITI
10 Mai 2018

Is merita soarta pupincuristul lui Baisexu care executa ordinele la comanda acestuia.
PERLASEAZA-N GROAPA
11 Mai 2018

Anumite zdrente portocalii zboara-n patru zari din jardina celei mai iubite institutii a stratului de drepti-culcati ca va ia mamam a dracului ... Iar a cazut "repulbika de la ploiesci" a dca-ului !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine