2020-02-25 21:23

Instanţa a întârziat judecarea prelungirii arestării lui Ghenosu

 |  18:46
Instanţa a întârziat judecarea prelungirii arestării lui Ghenosu

TribunalulDâmboviţa precizează că, la momentul discutării recursului în cazul lui Florin NicolaePârjol, zis Ghenosu, arestat pentru tulburarea liniştii publice, măsuraîncetase de drept, întrucât Judecătoaria Târgovişte o înlocuise cu obligarea dea nu părăsi ţara pe perioada cercetărilor.

ConducereaTribunalului Dâmboviţa a făcut, marţi, precizări cu privire la informaţiileapărute în mass-media faţă de punerea în libertate a lui Florin Nicolae Pârjol,zis Ghenosu, de un complet de judecată, din care a făcut parte şi magistratulElena Turcu. "Tribunalul Dâmboviţa a pronunţat decizia cu numărul 246/25iulie 2008 prin care a admis recursurile declarate de inculpaţii Honciu Ion şiPârjol Florin Nicolae, trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii deultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice(articolul 321 Cod penal - n. red.), a casat încheierea din 24 iulie 2008pronunţată de Judecătoria Târgovişte prin care s-a dispus înlocuirea măsuriipreventive a arestării cu aceea a obligării inculpaţilor de a nu părăsi ţaraşi, rejudecând, a constatat încetată de drept măsura arestării preventivedispuse faţă de inculpaţi şi a dispus punerea de îndată în libertate a celordoi inculpaţi", se arată în comunicatul Tribunalului Dâmboviţa.

TribunalulDâmboviţa a mai precizat că, la momentul discutării arestării preventive ainculpatului, acestă măsură încetase de drept. "Completul de judecată,compus din trei judecători, unul dintre membrii completului fiind şijudecătoarea Turcu Elena, a reţinut că termenul de 30 de zile de arestarepreventivă a inculpaţilor fixat prin sentinţa penală nr. 296/23.06.2008 aJudecătoriei Târgovişte s-a împlinit la data de 22 iulie 2008, iar la data de24 iulie 2008, când s-a discutat măsura arestării preventive a inculpaţilor,aceasta încetase de drept. Judecătoarea Elena Turcu nu a mai participat lasoluţionarea vreunei alte cauze penale sau civile privind pe Pârjol FlorinNicolae, cu excepţia dosarului arătat", se mai arată în comunicatulTribunalului Dâmboviţa, semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei,judecător Gheorghe Popescu. Potrivit site-ului Tribunalului Dâmboviţa, dosarula avut termen de judecată luni, 6 septembrie, fiind în faza ascultăriimartorilor.

Prelungireaarestării, cerută cu o zi înainte de expirare

Potrivitconducerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, propunerea deprelungire a arestării celor doi a fost înaintată instanţei spre judecare îndimineaţa zilei de 21 iulie 2008, iar magistraţii aveau obligaţia ca, în situaţiide acest gen, în care se discută arestarea preventivă, să fixeze termen înmaximum 24 de ore. Mandatele de arestare pe numele celor doi expirau pe 22iulie, la ora 18.00, ceea ce însemna că judecătorii au avut timp la dispoziţie,putând fixa termen chiar şi în dimineaţa zilei de 22 iulie, la exact 24 de orede la solicitarea procurorilor târgovişteni. Cu toate acestea, magistraţiiJudecătoriei Târgovişte au dezbătut cererea procurorilor abia trei zile maitârziu.

38de dosare pentru infracţiuni cu violenţă

DeşiPoliţia a informat că membrii grupării "Ghenosu" sunt cercetaţi în 38de dosare penale, întocmite în decurs de un an şi jumătate, cele mai multedintre acestea pentru tentativă la omor, ameninţări, violenţe şi furturicalificate, infracţiuni grave, Parchetul nu a înaintat nici o propunere dearestare preventivă faţă de liderul acestui grup. În replică, surse din rândulprocurorilor dâmboviţeni susţin că nici poliţiştii, la rândul lor, nu le-auînaintat vreo propunere în aceste cauze.

Site-urileJudecătoriei Târgovişte şi Tribunalului Dâmboviţa arată că, în afară deprocesul lui Ghenosu pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice, mai suntdouă acţiuni care îl privesc, respectiv divorţul de soţia sa şi o plângerecontravenţională faţă de un proces-verbal al unui poliţist din Târgovişte,Răducu Rizea, instanţa dându-i câştig de cauză lui Pârjol.

Stareapoliţistului este extrem de gravă

Stareapoliţistului Codruţ Oprea, lovit în cap cu o sticlă de Daniel „Danezu” Uţă, înirish pub-ul The Celt, din Târgovişte, este în continuare extrem de gravă,tânărul fiind în comă profundă, a declarat, ieri, agenţiei Mediafax purtătorulde cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa. "Estefoarte, foarte grav, nu putem vorbi de nici o ameliorare neurologică. Este încomă în Secţia de Terapie Intensivă", a mai spus purtătorul de cuvânt. Mediciisunt rezervaţi în privinţa evoluţiei ulterioare a stării de sănătate atânărului poliţist.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine