2019-05-27 03:04


Interviuri pentru desemnarea candidatului român în cadrul Comitetului european pentru prevenirea torturii şi pedepselor sau tratamentelor inumane

 |  09:01
Interviuri pentru desemnarea candidatului român în cadrul Comitetului european pentru prevenirea torturii şi pedepselor sau tratamentelor inumane

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, conduce, vineri, comisia de interviu pentru desemnarea candidatului din partea României în cadrul Comitetului european pentru prevenirea torturii şi pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT).

Potrivit unui anunţ al Ministerului Justiţiei, vineri, are loc etapa interviului din procedura pentru selectarea reprezentantului României în cadrul Comitetului european pentru prevenirea torturii şi pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT).

Candidaţi declaraţi admişi la etapa de evaluare a dosarelor sunt procurorii Irina Cornelia Munteanu şi Emilia Lionte.

Interviul începe la ora 9.00, iar comisia este condusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

România a ratificat Convenţia europeană pentru prevenirea torturii şi a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante prin Legea nr. 80 din 30 septembrie 1994. Convenţia a creat Comitetul european pentru prevenirea torturii şi pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.

Rolul Comitetului este de a efectua vizite la locurile de detenţie pentru a examina tratamentul aplicat persoanelor private de libertate şi, dacă este cazul, de a adresa recomandări statelor, cu scopul de a întări protecţia acestor persoane împotriva torturii şi a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.

În calitate de stat parte la Convenţie, România are un reprezentant în cadrul CPT. Membrii CPT sunt aleşi pentru o perioadă de 4 ani şi pot fi realeşi de două ori.Procedura de selecţie a fost demarată având în vedere faptul că mandatul actualului reprezentant al României expiră în decembrie 2019.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-04-05

TAGURI: candidat roman, comitet european, tudorel toader, tortura,
loading...


Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG