2019-05-26 09:12


Într-un final, DECRETUL pentru prelungirea mandatului şefului Armatei Nicolae Ciucă a fost PUBLICAT în Monitorul Oficial. FOTO

 |  13:23
Într-un final, DECRETUL pentru prelungirea mandatului şefului Armatei Nicolae Ciucă a fost PUBLICAT în Monitorul Oficial. FOTO

Într-un final, după toată tevatura, decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis a prelungit, cu un an, mandatul generalului Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major al Armatei, a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial. Totuşi, decretul nu este contrasemnat de către premierul Viorica Dăncilă.

Într-un final, DECRETUL pentru prelungirea mandatului şefului Armatei Nicolae Ciucă a fost PUBLICAT în Monitorul Oficial. FOTO
zoom

În decret se menţionează că prelungirea mandatului s-a făcut ”luând act de lipsa unei propuneri de numire, potrivit legii, în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, reţinând necesitatea asigurării continuităţii conducerii Armatei, în condiţiile în care mediul regional şi internaţional de securitate se află în continuă schimbare, având în vedere rezultatul dezbaterilor din cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 28 decembrie 2018”.

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituţie, în Monitorul Oficial "nu poate fi blocată sau cenzurată de instituţiile cu atribuţii în această procedură". "Preşedintele României atenţionează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 referitor la prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării şi, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate", a tranmis Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că decretul semnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major al Armatei este nelegal şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-29
Citeste si:
Florin Iordache, LĂMURIRI despre amânarea publicării numirii Șefului Statului Major
Iohannis: Nu există propunere pentru şef al Armatei, din cauza incompetenţei PSD
Ministrul Apărării, REACȚIE - FULGER la mutarea lui Iohannis: Președintele Iohannis ne-a obișnuit cu acest mod de lucru

TAGURI: decret, mandat, armata, ciuca, publicat, monitorul oficial
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RO TARA FARA ROST
29 Dec 2018

EXISTA RISCUL DECLARARII de catre PRESEDINTE a STARII DE NECESITATE DACA NU SE NUMEA SEFUL STATULUI MAJOR AL ARMATEI in minim 24 de ore.
UN ROMAN NECAJIT
29 Dec 2018

Un presedinte incitator NU mediator cum ar trebui sa fie. Daca va continua asa Nu cred ca il voi mai vota. In conditiile in care, un presedinte trebuie sa gaseasca posibilitati de a dialoga si de a sprijinii poporul din care face parte acesta, face interesele d-nei Merkel si a altora...Un adevarat roman nu trebuie sa faca asa ceva ...fara alte comentarii
NECăJITULE,
29 Dec 2018

NICIUNUL NU MERITĂ SĂ MAI FIE VOTAT! SUNT MILIONARI, MILIARDARI ÎN EURO PE BARBA/ÎN DAUNA NOASTRĂ ÎNTOTDEAUNA! 30 DE ANI DE HOȚIE AU DUS LA GOLIREA RO.DE ROMÂNI ȘI DE RESURSE! PROMIT AMĂRÂȚILOR 10 LEI LA PENSII, ÎN TIMP CE ALE LOR, NUMAI AU LOC DE ZEROURI...LA FEL ȘI JUSTIȚIA CARE TREBUIA MITUITĂ/CUMPĂRATĂ CA SĂ TACĂ ȘI SĂ-I SALVEZE, APOI CELELALTE STRUCTURI: SERVICII, ARMATĂ, POLIȚIE, JANDARMERIE! PUNCT.
@ UN ROMAN NECAJIT
29 Dec 2018

Aveti creerele spalate de haznaua 3 platita din banii vostri sa va intoxice cu minciuni si manipulari ale puscariasului voiculescu. Mai schimbati postul . National Geografic , Discovery.
UN ROMAN NECAJIT 2
29 Dec 2018

AVEM CREERELE SPALATE DE HAZNAUA 3 ASA SE SPUNE. DAR NU MAI AVEM ECONOIE, NU MAI AVEM UNDE LUCRE, NU MAI AVEM SPITALE, NU MAI AVEM AUTOSTRAZI, NU MAI AVEM NIMICA. HAZNAUA 3 LE-A DISTRUS? SAU ARE UN ROL IMPORTANT SI POLITICA. PRINTRE EI ESTE SI D-UL IOHANNIS...CARE DA TOT LA UE SI GERMANIA...FARA ALTE COMENTARII...PENTRU CEL CARE SPUNE CA DOAR HAZNAUA ESTE VINOVATA DE TOATE ...
îNCă O DATă, NECăJITULE...
29 Dec 2018

ai mare dreptate! Cel dinaintea ta, din gașca ailaltă, ÎNCĂ MAI CREDE CĂ-S SFINȚI ÎN POLITICĂ , CUM E PE LUMEA AILALTĂ dacă ajungi la ETAJ, dacă nu...la SUBSOL cu tine!
@@ UN ROMAN NECAJIT
30 Dec 2018

VOI ACESTIA CARE TOT O TRAGETI CU HAZNAUA 3 AVETI CREIERELE SPALATE Cu ce a gresit acest post care are cei mai buni jurnalisti de investigatie si care a DEZVALUIT ATATEA PORCARII FACUTE DE TOTI POLITICIENII? Am vazut reportaje in care PSDul era aspru criticat sau politiieni psdisti Sunt adevarati profesionisti vocabulary elevat 'fara jigniri de mahala,din partea moderatorilor si fara cucoane isterice ca la Realitatea tv O mostra de imbecilitate BANCIU piticul peltic DE LA B1 care daca e vulgar se crede si grozav CE PARERE AVETI VOI ASTIA TZUCATORII SASULUI DESPRE RETROCEDARILE CATRE SS- istii NEMTI DIN SIBIU despre cele sase case furate, despre vanzarea copiilor catre canadieni care au fost descoperiti in Canada ca membri ai unei retele de traficanti de organe umane despre gesturile de schizophrenic pe care le face acum cu Romania.despre refuzul gloabei de nevasta-sa de a merge la Procuratura VOI CHIAR NU VEDETI CA OMU ARE GRAVE PROBLEME DE COMPORTAMENT SI LOCUL LUI E INTR-UN OSPICIU NU LA CARMA UNEI TARI? ACEST NERO VA DUCE DISTRUGE SI MAI MULT ROMANIA
@@@UN ROMAN NECAJIT.
30 Dec 2018

Daca tot va place profesionalismul de la Haznaua 3 si minciunile grosolane spuse de acei pseudo-jurnalisti de ce nu solicitati sa faca o ancheta si despre averea ilicita a puscariasului voiculescu . De ce nu investigheaza si averile lui ciuvica , gâdea si ceilalti slugoi ai varanului. Mafia psd plateste acest post de fake-news si din banii vostri creere spalate. Acuzatiile la adresa presedintelui sunt NEFONDATE. ORICE PRESEDINTE AR FI DACA NU E DE ACORD CU MAFIA PSD VA FI SCANDAL. ACEAST ORGANIZATIE MAFIOTA CARE FACE LEGI PENTRU EA SI HOTII EI NU VA DA NICIODATA UN PRESEDINTE. CONFLICT INTRE MAFIA PSD SI PRESEDINTI VA FI MEREU. MAFIA VREA SA FURE IAR PRESEDINTELE SE OPUNE. VOI SUNTETI COMPLICI AI MAFIEI PSD SI PUSCARIASULUI FELIX.
Random imageUltimele stiri


STARBAG