2019-08-18 14:06

Intrerlopul Ghenosu, reţinut de DIICOT pentru şantaj

 |  16:19
Intrerlopul Ghenosu, reţinut de DIICOT pentru şantaj

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-a ridicat, vineri, pe FlorinPârjol, zis Ghenosu, el urmând a fi audiat de procurori, informează sursejudiciare. Florin Pârjol, în vârstă de 24 de ani, este acuzat pentru şantaj,faptă comisă în Ploieşti.El este cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şipericuloasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă,proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atâtîn ţară, dar şi în străinătate.

În 15 septembrie, Judecătoria Târgovişte l-acondamnat pe Ghenosu la un an de închisoare pentru loviri şi alte violenţe şila patru ani pentru tulburarea liniştii publice, contopind această pedeapsă cualta, dată de o instanţă franceză, şi stabilind executarea a şapte ani de cătreacuzat. Prin sentinţa Judecătoriei Târgovişte, Pârjol a fost condamnat lapedeapsa de un an de închisoare pentru loviri sau alte violeţe şi la patru ani deînchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea odinii şiliniştii publice. În baza articolului 36, alineatele 1 şi 3 Cod penal,pedepsele au fost contopite cu cea de şapte ani aplicată prin hotărârea judecătorească,pronunţată de Tribunalul de Mare Instanţă din Nice, inculpatului fiindu-istabilită o pedeapsă rezultantă de şapte ani de închisoare. Florin Pârjolfusese condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare.

Ghenosu, şeful bandei din care face parte“Danezu”, care a lovit un poliţist în cap cu o sticlă

Numele lui Florin Pârjol, zis Ghenosu, a intratrecent în atenţia mass-media după ce un poliţist din Târgovişte, Codruţ Oprea,a fost lovit cu o sticlă în cap, ajungând în comă la spital. Agresorul este untânăr de 22 de ani, Daniel Uţă, zis Danezu, despre care s-a spus că ar fimembru al grupării Ghenosu. Uţă a fost arestat preventiv. În aprilie 2007,Florin Pârjol a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele săuexista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, iar jumătate de an maitârziu era pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa. Astfel, JudecătoriaTârgovişte l-a judecat în stare de libertate pe Pârjol. În 14 martie 2009,şapte dintre membrii grupării Ghenosu, cunoscută drept unul dintre cele maiimportante şi violente grupuri de crimă organizată din România, care acţiona înmai multe ţări ale Uniunii Europene, au fost puşi în libertate de un complet alCurţii de Apel Ploieşti, ceilalţi trei, printre care şi Florin Pârjol, rămânândatunci în arest preventiv. Potrivit anchetatorilor, gruparea, deosebit depericuloasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şiSpania. Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane,majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiunidin sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilorreţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiunidin sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătăşi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de banişi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray