2020-01-27 06:17

Inundații puternice în Județul Suceava. Pompierii au salvat patru persoane

 |  08:36
Inundații puternice în Județul Suceava. Pompierii au salvat patru persoane

100 de case au fost inundate sâmbătă noapte în urma ploilor puternice în județul Suceava. Potrivit ISU, în unele locuri apa a ajung și la doi metri. De asemenea, în județele Sălaj și Alba au căzut ploi puternice și grindină, transmite Digi24.

Pompierii de la ISU Suceava au intervenit toata noaptea in localitati afectate de viituri.

73 de pompieri salvatori, cu 39 de autospeciale, sprijiniti de politisti, jandarmi, lucratori ai Serviciilor Voluntare si ai Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta (in total 127 de persoane cu 65 mijloace de interventie), au intervenit in diferite situatii, de monitorizare, evacuare apa si salvare/evacuare persoane.

Cele mai afectate localitati au fost Horodnic de Jos si Horodnic de Sus, unde paraurile Pozen si Horodnic au depasit cota de inundatie si apa revarsata a afectat in jur de 80 de gospodarii (30 de locuinte si 60 de anexe, cu aproximatie). Tot in comuna Horodnic de Jos, in zona numita Calugarita, pompierii militari au intervenit pentru salvarea a patru persoane, a caror gospodarie era inconjurata de ape. Cele patru persoane, adulte, au fost evacuate in siguranta, iar pe timpul noptii au stat la rude.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-19

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine