2019-10-17 11:13

Inundaţiile au făcut PRĂPĂD! Oameni izolaţi, curţi inundate, case lovite de trăsnet

 |  11:04
Inundaţiile au făcut PRĂPĂD! Oameni izolaţi, curţi inundate, case lovite de trăsnet

Ploile torenţiale au A făcut prăpăd în aproape toată ţara. Zeci de judeţe au fost inundate, iar sute de gospodării au fost înghţite de puhoaiele de apă. Mai multe acoperişuri au fost smulse de viitură, iar sute de copaci au fost puşi la pământ.

În judeţul Suceava, patru persoane şi sute de oi au rămas izolate de ape. Iniţial, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a trecut peste apă două persoane, iar celelalte două au rămas să aiba grijă de animale. Apoi, pompierii militari, împreună cu lucrătorii SVSU Valea Moldovei, au salvat cele două persoane şi cele aproximativ 400 de oi, care au fost trecute peste apă în siguranţă.

Două anexe de gospodării au ars după ce au fost lovite de trăsnet, iar mai multe curţi au fost inundate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, un arbore a căzut pe drum între localităţile Gălăneşti şi Voitinel.

În comuna Slatina, au fost inundate zece curţi, nouă beciuri şi două anexe, iar la Câmpulung Moldovenesc două podeţe au fost colmatate.

În localitatea Forăşti, o maşină a ieşit de pe drum şi a intrat într-o curte a unei gospodării. Cele două persoane aflate în interior au rămas încarcerate. Acestea au fost extrase de un echipaj de descarcerare şi au fost preluate pentru îngrijiri medicale de către echipaje SMURD si SAJ.

A fost rupere de nori în Botoşani.În doar câteva minute străzile au fost complet inundate. Precipitaţiile abundente de joi seară şi din cursul nopţii au determinat inundarea a 22 de case, a şase curţi şi a patru anexe gospodăreşti, a anunţat vineri, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), şeful ISU Botoşani, Cristian Amarandei.

Potrivit acestuia, afectate de fenomenele meteo au fost 23 de localităţi din 17 unităţi administrativ-teritoriale.

Vântul puternic a doborât 16 copaci, dintre care cei mai mulţi, 12, în municipiul reşedinţă de judeţ. De asemenea, 16 maşini au rămas blocate în trafic, în urma inundării străzilor.

Şeful ISU Botoşani a precizat că pompierii au intervenit pentru evacuarea unei persoane din locuinţa sa din comuna Mihai Eminescu, aceasta fiind cazată la rude. Alte două persoane din municipiul Botoşani, care erau imobilizate la pat, au fost evacuate din casă, revenind, ulterior, în locuinţă.

În acelaşi timp, trei persoane, între care şi un copil, au fost blocate în autoturismele inundate, fiind ajutate de pompieri să iasă.

O persoană care se afla cu oile la păscut în localitatea Răuseni, într-o zonă inundabilă, a fost salvată, alături de animale.

Ploile torenţiale au produs inundaţii şi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă, la sucursala unei bănci comerciale şi la o clădire de birouri.

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo au intervenit 350 de angajaţi ai instituţiilor statului, dintre care 242 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Un copil de 13 ani din judeţul Bacău a murit după ce a fost lovit de un trăznet. Medicii au ajuns cât au putut de repede la faţa locului, însă nu au mai putut salva viaţa băiatului.

Şapte localităţi din judeţul Neamţ au fost afectate de ploile torenţiale care au căzut joi seara şi în cursul nopţii, fiind inundate mai multe gospodării, potrivit unui raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în localitatea Trifeşti unde viiturile au inundat 32 de gospodării. Trei persoane au fost evacuate de pompierii ISU, în timp ce alte 30 de persoane s-au autoevacuat din calea torenţilor. Tot la Trifeşti au fost inundate aproape 7 hectare de teren arabil.

Sursa citată mai precizează că peste 9 kilometri de drumuri din mai multe localităţi au fost afectaţi de viiturile produse, iar localităţile Valea Ursului, Muncelu de Jos şi Gorun nu sunt alimentate cu energie electrică, 351 de familii neavând curent.

În cursul serii de joi, mai mulţi arbori căzuţi pe o linie electrică a CFR, în zona barierei din comuna Horia, au întrerupt circulaţia feroviară. Trenurile au fost nevoite să oprească în staţia Roman, respectiv în staţia Secuieni, unde locomotivele electrice au fost înlocuite cu locomotive diesel pentru a putea fi traversată zona neelectrificată. Situaţia a întârziat trenurile cu circa 40 de minute, iar defecţiunile au fost remediate total vineri dimineaţa, în jurul orei 5,30.

Circa 70 de familii din Jitia, judeţul Vrancea, au rămas izolate, la ele putându-se ajunge doar pietonal, după ce apele au distrus un podeţ de pe drumul de acces către localitate. La Buzău, pompierii intervin, vineri dimineaţă, pentru scoaterea apei din mai multe gospodării, afectate fiind localităţile Cislău şi Gherăseni.

Un număr de 23 de gospodării din localităţile buzoiene Cislău şi Gherăseni au fost afectate de inundaţii în urma ploilor din ultimele ore, a informat vineri dimineaţa purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, slt. Vasile Prahoveanu.

"După miezul nopţii, în comuna Cislău, pompierii de la Garda Mărunţişu şi voluntari de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă au evacuat apa dintr-o locuinţă şi şase curţi", a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, slt. Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, vineri dimineaţa, pompierii acţionează în 16 gospodării din comuna Gherăseni.

"La Gherăseni, se continuă evacuarea apei din 10 gospodării, acţiune începută ieri (joi-n.r.), precum şi din alte şase gospodării afectate în cursul nopţii", a mai spus sursa citată.

ANM a prelungit atenţionarea cod galben de ploi abundente. Alerta meteo este valabilă pentru mai multe judeţe din ţară, în intervalul 28 iunie, ora 21.00 – 29 iunie, ora 21.00. De asemenea, meteorologii au emis şi o informare meteo, pentru perioada 28 iunie, ora 21.00 – 29 iunie ora 21.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-29Parerea ta...

ANONIM
01 Iul 2018

Pentru RESPONSABILII din mai multe MINISTERE , din GUVERN si ADMINISTRATIE, ACUM trebuie aplicate CU SEVERITATE prevederile Legeii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială , VIS A VIS DE CONSECINTELE CATASROFALE PETRECUTE PE TERITERIU ROMANIEI IN ULTIMILE ZILE DATORITA INUNDATIILOR si NEPASARII , INCOMPETENTEI si HOTIEI. (De 28 de ani nu s-au facut TALUZARI, INDIGUIRI, PODURI, CANALE ETC pentru eliminarea riscurilor). S-au facut DOAR DEZASTRE in stil mafiot TAIERI DE PADURI, BALASTIERE, DRUMURI DE MANTUIALA, ETC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray