2019-10-15 07:02

INUNDAŢIILE şi alunecările de TEREN, probleme în ţară: Autorităţile au început să DEVERSEZE controlat un lac

 |  09:17
INUNDAŢIILE şi alunecările de TEREN, probleme în ţară: Autorităţile au început să DEVERSEZE controlat un lac

Inundaţiile şi alunecările de teren fac din nou probleme în ţară. În Teleorman, pentru a evita o catastrofă, autorităţile au decis să deverseze controlat Lacul Suhaia. Restricţiile de circulaţie sunt menţinute pe patru drumuri naţionale din ţară, din cauza alunecărilor de teren, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Peste 250 de pompieri, jandarmi şi angajaţi ai Apelor Române lucrează la consolidarea digurilor din Teleorma. Nivelul apei a crescut foarte mult în ultimele zile, iar lacul deja a început să se reverse. Se lucrează la deversarea controlată a lacului Suhaia, se folosesc pompe de evacuare a apei de capacitate foarte mare, dar şi furtunuri extrem de lungi. Mai multe terenuri vor fi afectate, însă măsura este necesară deoarece digurile s-ar putea rupe iar apa ar inunda zeci de locuinţe.

Din cauza inundaţiilor din ultima perioadă care au dus la alunecări de teren, afectând partea carosabilă, se menţin restricţiile de circulaţie pe DN10 Buzău – Braşov, judeţul Buzău, unde este restricţionat traficul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe DN22 Smârdan - Măcin, judeţul Tulcea, unde este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, pe DN76 Oradea - Vârfurile, judeţul Bihor, se circulă pe un singur fir, alternativ la kilometrul 86+400 de metri, iar pe DN2N Dumitreşti – Vintileasca, judeţul Vrancea, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, în zona localităţii Jitia, la kilometrul 50+500 de metri.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reparaţii executate la partea carosabilă până la sfârşitul lunii mai 2018, în judeţul Vâlcea, pe DN7 (şoseaua de centură a oraşului Călimăneşti, între kilometrii 0 şi 2), circulaţia autovehiculelor este deviată prin oraşul Călimăneşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray