2020-05-31 20:13

Ioan Dascălu –șeful Poliției Române, Liviu Popa – secretar de stat

 |  13:54
Ioan Dascălu –șeful Poliției Române, Liviu Popa – secretar de stat

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi secretarul destat Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului de Ordine şi SiguranţăPublică, au fost propuşi pentru schimbarea din funcţii, cererile de demitere aacestora fiind trimise la Guvern.

PremierulEmil Boc a fost de acord cu schimbările propuse de Igaș, darși cu înlocuitorii celor doi: șeful DGA, Liviu Popa, ca secretar de stat, şi ataşatulde Interne la Ambasada României din Marea Britanie, Ioan Dascălu, ca șef al Poliției Române. Emil Boc a semnat și deciziile în acest sens, după ce aavut o întrevedere cu ministrul de interne și înlocuitorii lui tobăși Fătuloiu.

În tot acest timp, Dan Valentin Fătuloiu s-a întâlnit,ieri, cu poliţiştii la IPJ Cluj. El a părăsit sediul fără să facă comentariidespre posibila sa demitere din funcţie, el urcându-se în maşină în curteainstituţiei, unde nu aveau acces jurnaliştii, şi plecând spre IJJ Cluj.

Comandantul IPJ Cluj, comisarul şef Ioan Păcurar, adeclarat corespondentului Mediafax că Fătuloiu a prezentat proiectele privindreformarea Poliţiei şi le-a cerut poliţiştilor să spună cu ce probleme seconfruntă în activitatea lor. Potrivit sursei citate, Fătuloiu le-a spus, deasemenea, poliţiştilor că intrarea în Spaţiul Schengen va presupune un volummai mare de muncă şi, de asemenea, a vorbit despre posibile restructurări înMAI. Ulterior, la ieşirea din sediul IPJ Cluj, Fătuloiu s-a urcat direct înmaşină, în curtea instituţiei, unde jurnaliştii care îl aşteptau nu aveauacces, şi a plecat spre Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj fără să facădeclaraţii.

Petre Tobă era propus pentru schimbarea din funcţia deşef al Poliţiei Române încă de săptămâna trecută, în urma scandalului de laPiatra Neamţ. Cererea de schimbare din funcţie a lui Tobă a fost trimisă laGuvern încă de marţea trecută.

LiviuPopa este director general al DirecţieiGenerale Anticorupţie din 5 octombrie 2009.Până laacea dată a fost, din 23 mai 2005, inspector șef al Inspectoratului de Poliţie alJudețului Bihor. Între 1 ianuarie 2003 și 22mai 2005, a fost detaşat la Parchetul NaţionalAnticorupţie – Secţia Oradea. Din 1 iunie 1998 până în 1 ianuarie 2003, a fostofiţer la Biroul Poliţiei Economico-Financiare din Poliţia Municipiului Oradea,după ce,din 26 iulie, ocupase funcția de ofiţer la Serviciul pentru Combaterea CriminalităţiiEconomico-Financiare din IPJ Bihor. A absolvit Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza " – Bucureşti,Facultatea de Drept în 1995, iar după patru ani, a făcut studiipostuniversitare de drept civil la Facultatea de Drept a Universitații “Babeş Bolyai" dinCluj-Napoca. Din 2006, este doctorand la Academia de Poliţie “Alexandru IoanCuza". Anul trecut, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare al Universității Naţionale de Apărare “Carol I”.

IoanDascălu s-aaflat la conducerea inspectoratelor judeţene de poliţie din Arad şi Timiş,între 2005 şi 2007. Dascălu a absolvit mai multe cursuri de specialitate,printre care şi unele organizate de FBI. Între anii 2000 şi 2002, a lucrat înKosovo, în cadrul misiunii de menţinere a păcii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27

Mai multe imagini:
Ioan Dascălu –șeful Poliției Române, Liviu Popa – secretar de stat
zoom
Ioan Dascălu –șeful Poliției Române, Liviu Popa – secretar de stat
zoom
Ioan Dascălu –șeful Poliției Române, Liviu Popa – secretar de stat
zoom

Parerea ta...

ZIGZAG
23 Noi 2010

oare sunt si jurnalisti care au legaturi cu interlopii?
RARES
23 Noi 2010

Asta-i soarta noastra, pleaca ai "nostri", vin ai "nostrii" noi ramanem tot ca prostii! Aia hoti, astia hoti, mama lor la TOTI! Nimic nu-i intamplator in Romania!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine