2019-10-16 20:09

Iohannis a DECIS: NU o revocă pe Laura Kovesi. Care sunt MOTIVELE

 |  18:24
Iohannis a DECIS: NU o revocă pe Laura Kovesi. Care sunt MOTIVELE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o revocă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. În cadrul unei scurte declarații de presă făcute la Palatul Cotroceni, președintele a afirmat că motivele invocate în cererea de revocare nu au reușit să îl convingă.

”La jumătatea lunii februarie, ministrul Justiției mi-a trimis propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, împreună cu raportul. Această propunere este un prim pas dintr-o procedură în care ultimul cuvânt îl are președintele. La începutul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM, aviz care a ajuns la o altă concluzie decât așa-zisul raport al domnului ministru. Acest aviz nu poate fi ignorat”

”Constat că două autorități ale statului ajung la concluzii diametral opuse. Odată sesizat cu propunerea ministrului și după ce am primit avizul CSM, am solicitat departamentelor de specialitate din administrația prezidențială o analiză. Analizând motivele pentru care ministrul Justiției solicită revocarea, am constatat că autorul raportului consideră că este, citez, o luare de poziție, față de dezbaterile publice din ultimul an, ce induce percepția că evaluarea poate fi subiectivă. Această percepție este întărită și de prezența în raport a unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului Justiției”

”Unele rapoarte ale Inspecției Judiciare, hotărâri ale CSM și CCR, au fost interpretate într-un sens cel puțin diferit față de conținutul lor. Mai multe despre argumentele tehnice, de specialitate, veți regăsi în documentul care vă va fi pus la dispoziție”

”Motivele de revocare nu au fost de natură să mă convingă, de altfel în mare parte nu corespund prevederilor legale. Nu voi da curs propunerii de revocare” a spus Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-16Parerea ta...

ANONIM
16 Apr 2018

NA SASULE SA-I MANANCI BIJBOCU KOTRUTEI
LEVST.
16 Apr 2018

O bila alba pentru iohannis, insa lupta nu se sfarseste nici la apelul pe care tudorel-milogul deja l-a anuntat, aceasta este o lupta continua, permanenta, pentru ca intr-o tara ca Romania, permanent vor exista multimi de minus variante , care traiesc dupa instinctele primare, acelea de a inlatura pe altii prin orice mijloace si -la fel, prin orice mijloace- sa acapareze cat mai mult...din pacate un asemenea exemplar este -total absurd , paradoxal- insasi ministrul justitiei...Si -iarasi din pacate- Romania este intesata de asemenea exemplare, de acea -realist- nu va putea iesi niciodata din aceasta mocirla, decat prin mutarea radicala, dezvoltata si expusa de mine, de mii de ori...
TRADATORI DE TARA
16 Apr 2018

O SUSTINE MAFIA BANCARA SI MARILE GAURI FACUTE DE FORTELE INTERNATIONALE DATE LA ADRESA TARI NOASTRE . MARILE DOSARE , PETROLUL , GAZELE , RESURSELE NATIONALE , PADURILE , INTREPRINDERILE , ECONOMIA , BANCA NATIONALA , ETC . TOATE ACESTE FAPTE SA NU SE PRESCRIE NICIODATA . CE NU AU REUSIT NEMTALAI SI CEILANTI BANDITI , AU FACUT IN 25 ANI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray