2019-07-24 10:30

IOHANNIS a discutat cu președintele Serbiei despre extrădarea lui GHIȚĂ. Concluzia: „Nu e treaba președinților să se ocupe de cei care fug de JUSTIȚIE!”

 |  13:48
IOHANNIS a discutat cu președintele Serbiei despre extrădarea lui GHIȚĂ. Concluzia: „Nu e treaba președinților să se ocupe de cei care fug de JUSTIȚIE!”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că omologul său sârb, Aleksandar Vucic, i-a spus că în privinţa lui Sebastian Ghiţă "lucrurile sunt pe făgaşul normal", iar "instanţele deliberează".

Întrebat dacă a discutat cu omologul sârb, aflat în vizită oficială la Bucureşti, despre situaţia fostului deputat Sebastian Ghiţă şi despre eventuale soluţii pentru a grăbi procesul de extrădare a acestuia în România, având în vedere că este cercetat în mai multe dosare, preşedintele Iohannis a răspuns: "Nu am discutat, dar pe urmă am aflat că vreţi să întrebaţi aşa ceva şi l-am întrebat pe domnul preşedinte, care mi-a spus că nu ştie, dar, cu siguranţă, lucrurile sunt pe făgaşul normal, instanţele deliberează şi se va da un verdict în această chestiune. Mai mult nu a putut să îmi spună, mai mult nu ştiu nici eu. Nici nu cred că este treaba preşedinţilor, personal, să se ocupe de cei care fug de justiţia românească", informează Agerpres. La rândul său, preşedintele Serbiei a afirmat că nu are multe date în legătură cu situaţia lui Sebastian Ghiţă, precizând că autorităţile în domeniu din ţara sa se ocupă de această chestiune. "Eu nu am prea multe date în acest sens, dar organele juridice se ocupă de această chestiune. Când domnul preşedinte mi-a pus această întrebare, am transmis-o mai departe ministrului Justiţiei din Serbia, astfel că noi vom primi în cursul acestei zile răspuns la această întrebare a dumneavoastră", a precizat Vucic. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-08Parerea ta...

ANONIM
08 Mar 2018

PRIVITI CU ATENTIE ACEASTA POZA....SE VEDE DIFERENTA INTRE UN PRESEDINTE PTR POPOR SI UN PALMIER AROGANT PRESEDINTE .....si mai doreste sa fie respectat !!!!
LEVST.
08 Mar 2018

Ca principiu , asta este regula, insa exista fugiti si fugiti...Una este sa fie fugit un vip in afaceri(sau -dea-dreptul- un neica nimeni) , insa diferenta apare cand acest fugit este un ministru, un parlamentar, etc...La acest nivel, nu cred ca se mai incalca vreo norma, daca doi sefi de stat discuta si aceasta problema, la noi problema este ca pres-edintele nu a luat nicio pozitie ferma in aceasta spetza, adica sa fi demis cateva functii sus-puse, care trebuiau sa "prevada" ca infractorii au tendinta de a fugi de Lege si -deci- sa fi luat masurile necesare , dar discrete, de prevenire si -in continuare- sa fi dat ordin ferm, cu date precise , in rezolvarea acestor situatii...Pentru ca nu a facut niciodata asa ceva, cazurile s-au inmultit, iar opinia publica isi pierde increderea si in justitie si in functia suprema, in stat...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray