2019-10-23 03:11

Iohannis dă ÎNAPOI? DECIZIE de ultimă oră privind Legile Justiției

 |  19:51
Iohannis dă ÎNAPOI? DECIZIE de ultimă oră privind Legile Justiției

Klaus Iohannis nu va sesiza Comisia de la Veneția în cazul Legilor Justiției, în ciuda cererii adresate de Forumul Judecătorilor. Președintele afirmă, într-un răspuns pentru Forumul Judecătorilor, că, având în vedere termenele de care dispune pentru promulgarea legilor, de maximum 20 de zile, și de procedura pe care Comisia de la Veneția trebuie să o urmeze în cazul unei astfel de solicitări, "nu poate aprecia dacă o astfel de sesizare ar putea fi valorificată", potrivit hotnews.

"In prezent, in urma pronuntarii Deciziilor nr. 33/2018, 45/2018 si 61/2018, Curtea Constitutionala a transat unele aspecte legate de constitutionalitatea modificarilor aduse acestor legi prin raportare la motivele invocate in sesizarile primite. In considerentele acestor decizii, Curtea Constitutionala a apreciat ca nu este necesar sa obtina o opinie pe calea unui amicus curiae din partea Comisiei de la Venetia, ceea ce nu exclude solicitarea unei opinii din partea Comisiei de la Venetia de catre alti actori institutionali (Parlament, Guvern sau seful statului).In conditiile in care Parlamentul Romaniei urmeaza sa puna in acord prevederile declarate neconstitutionale cu dispozitiile legii fundamentale, acesta poate solicita Comisiei de la Venetia o opinie chiar inainte de a demara dezbaterile, cu atat mai mult cu cat legiuitorul nu este tinut de niciun termen pentru a finaliza procesul decizional.In momentul in care legile vor ajunge la Presedintele Romaniei pentru promulgare, acesta dispune de un termen de 20 de zile calendaristice de la primirea lor in conditiile art. 77 alin. 1 din Constitutia Romaniei, respectiv de un termen de 10 zile calendaristice in conditiile art. 77 alin. 3 din aceeasi lege fundamentala. Presedintele Romaniei nu poate amana promulgarea unei legi dincolo de aceste termene, indiferent de formularea sau nu a unei sesizari catre Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia). Dat fiind procedura pe care Comisia de la Venetia trebuie sa o urmeze in cazul unei astfel de solicitari, nu putem aprecia daca o astfel de sesizare ar putea fi valorificata in termenele de promulgare stabilite de Constitutie pentru Presedintele Romaniei". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-09Parerea ta...

LEVST.
09 Mar 2018

"Pentru a intelege prezentul, este bine sa privim la trecut"(adica v-am spus eu ca, cu acest bovideu, nu poti zice "hop' pana nu sari gardul):" Klaus Iohannis a promulgat pensiile speciale ale parlamentarilor Mi...ercuri, 23 Decembrie 2015, 15:33 Pesedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru completarea Statutului deputatilor si senatorilor, care introduce pensiile speciale pentru parlamentari, act normativ care a fost reexaminat de Parlament. Presedintele nu mai putea respinge proiectul de lege, singura cale de atac ar fi fost doar contestarea acesteia la Curtea Constitutionala, insa seful statului anuntase ca nu va recurge la acest instrument constitutional… ____-------______ Normal ca marele bandit al natiei-giohanale- a preluat si sarcina lui ponta, adica de mare protector al banditilor, daca el si-a marit salariul cu 300%, si ceilalti talhari „merita” o marire, nu? Asa ca ce rost mai avea sa conteste actiunea la nu stiu ce curte, daca el -de la inceput- era de partea lor, insa contesta din rasputeri faptul ca a fost deposedat de o casa obtinuta prin frauda…Tipic banditilor nerusinati!..."
LEVST.
10 Mar 2018

si prorocul Ioan a predicat degeaba, pentru ca a predicat in PUSTIE...
UBERMENSCH
10 Mar 2018

Expozitie si expunere de gunoi, gunoi si iar gunoi !
ANONIM
10 Mar 2018

ROMANIA TARA BANANIERA CONDUSA DE HANDICAPATI, MAFIOTI, INFRACTORI, GUNOAIE SI ZOI UMANE.
@ANONIM
10 Mar 2018

PERFECT ADEVARAT AR TREBUI TOTI IMPUSCATI
LEVST.
10 Mar 2018

Tăriceanu: Ziua în care preşedintele va ieşi să spună că NU o REVOCĂ pe Laura Codruţa Kovesi, îşi va semna sentinţa.(...)____--------______giohanala Sibiului e fiert la modul total, nu neaparat de frica a ce spune taratzeanu, ci de frica faptului in sine, pe care el il stie, ca nu va mai avea success pt. al doilea mandat, de acea am spus mereu ca tipul este decazut urat de tot, el stie ca demiterea Codrutei ar insemna o sansa in plus pentru el(adica alierea concreta cu pesedeul), de acea se gandeste la optiune si poate sa actioneze oricand, adica sa o arunce pe Kovesi sub autobuz, in sfarsit cu asa "om" niciodata nu esti sigur de nimic, exact acelasi lucru doar ce l-a facut cu legile justitiei si Comisia de la Venetia...
@ LEVST
10 Mar 2018

Încă o dovadă că palmierul are un asa zis cap ca un bidon GOL ....UN ARIVIST SI PROFITOR !!!!... cu alte cuvinte un gunoi ajuns în vârf
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray