2019-12-15 17:13

Iohannis dă un nou ATAC guvernării: Ce se întâmplă cu Legea Referendumului

 |  16:00
Iohannis dă un nou ATAC guvernării: Ce se întâmplă cu Legea Referendumului

Şeful statului a sesizat Curtea Constituţională pe marginea Legii referendumului. Preşedintele Klaus Iohannis anunţa încă din 18 aprilie că nu va promulga legea aşa cum a ajuns la Administraţia Prezidenţială.

"(...) nu doar obiectul, ci și data fiecărui referendum pentru fiecare revizuire a Constituției în parte ar trebui să fie stabilită clar și distinct, numai de către Parlamentul în exercițiu. A proceda altfel ar echivala cu o restrângere a competenței decizionale și a marjei de apreciere a Parlamentului aflat în exercitarea mandatului la data la care ar avea loc o revizuire a Constituției de către parlamentarii din legislatura în care s-a adoptat legea criticată, atitudine care poate fi justificată în cazul legiuitorului constituțional derivat în anumite limite și condiții precizate în Constituție, dar care nu este permisă legiuitorului ordinar sau organic. Prin urmare, stabilirea acestei date trebuie lăsată la aprecierea Parlamentului aflat în exercițiu la momentul fiecărei astfel de inițiative de revizuire a Constituției, numai acesta fiind în măsură să aprecieze în concret care sunt condițiile cele mai adecvate pentru ca cetățenii să își exprime voința cu privire la acea revizuire a Constituției, ca modalitate de exercitare a suveranității naționale consacrată prin art. 2 alin. (1) din Legea fundamentală", se arată în sesizarea trimisă la CCR de Administraţia Prezidenţială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-18Parerea ta...

ANONIM
18 Mai 2018

Palmier nebun O sa raspunzi pentru tot raul facut acestei tariu , lepra!
TRADATORI DE TARA
18 Mai 2018

HA , HA , O BABA CHIORA PAPUSA GOMFLABILA SI BARBAT DE PAIE DIRECTOR GENERAL LA OMW PETROM . HA , HA SEMNEAZA LEGILE FACUTE DE VILCOV , IORGULESCU SI TARANUL BRAZILIAN . SE ALEGE PRAFUL DE TARA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray