2019-10-18 09:59

Iohannis, discuții cu ONG-urile: S-a decis REFERENDUMUL

 |  18:18
Iohannis, discuții cu ONG-urile: S-a decis REFERENDUMUL

S-au încheiat consultările la Cotroceni cu societatea civilă privind referendumul pentru justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis ar fi decis organizarea referendumului pentru Justiție pe data de 26 mai, spun reprezentanţii asociaţilor şi organizaţiilor neguvernamentale. Tot în această săptămână au fost invitaţi la Cotroceni magistraţii şi, cel mai probabil, vor urma discuţii şi cu partidele.

Președintele Klaus Iohannis ar fi decis să convoace un referendum pentru Justiție pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare din 2019. Aceasta este declarația reprezentanților societății civile care au participat astăzi la o întâlnire cu președintele României și care afirmă că „sigur va fi referendum pe justiție pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare”.

„CCR, în ultimii doi ani, s-a transformat în casa de avocatură și de albit dosare a domnului Dragnea. Rezultatul referendumului din 26 mai va pune niște limite de acțiune și de decizie pentru CCR. Reprezentanții celor 22 de ONG-uri au formulat trei variante: o întrebare prevede majorarea pedepselor pentru infracțiunile de corupție și abuz în serviciu, a doua prevede reluarea inițiativei Fără Penali în Funcții Publice, a treia este pentru a opri tăvălugul de OUG pentru modificarea legislației penale sau a legilor Justiției și punerea legilor în acord cu recomandările instituțiilor europene: Comisia Europeană, GRECO sau Comisia de la Veneția.”

„Depinde ce întrebare va alege președintele, dacă e o întrebare, dacă e o combinație. Se poate construi o întrebare pentru fiecare mesaj. S-a așezat pe scaun și ne-a spus: sunt hotărât să convoc referendum la alegerile europarlamentare. A spus că referendumul va avea loc pe 26 mai și ne-a cerut o părere și o sugestie din partea noastră privind forma și conținutul întrebării. Ar mai putea fi o întrebare: ca numirea procurorilor șefi să fie făcută cu avizul conform al CSM, și nu avizul consultativ al CSM”, au declarat reprezentanții ONG-urilor prezente la discuții, conform Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-26Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
26 Mar 2019

mafia flausatului se duca la fund ca TITANICUL.....BALDABAC si barci de salvare NU EXISTA..BYE BYE GAME OVER
LIVIU GIRNET
26 Mar 2019

Sa iese POPORUL ROMAN LA VOT SI DIASPORA SI VOM DA CU TOATA SLEATA LUI DE TALHARI SI HOTI SI SA LI SE CONFISTE TOATE AVERILE SA FACA CA SI PEDEAPSA AUTOSTRAZILE CARE LEAU PROMIS ÎN CAMPANIA LOR SPITALE SI SCOLI PE TOATE SA ME FACA PE BANI LOR ASTA SA LE FIE PEDEASPSA PANA LA AL SAPTELEA NEAM
ANONIM
26 Mar 2019

Dacă si jigodiile astea reprezintă societatea civilă....ong.uri ...si noi acceptăm asta suntem prosti cu toti ii. .nu numai Sterpul care este in fruntea turmei
HE , HE , HE.........
27 Mar 2019

'' STEARPA ''' din Videle condusa de BORFAȘUL NATIONAL draknea a reusit sa distruga si politica externa a Romaniei. Inca un punct din "" programul de guvernare '' a fost indeplinit. Mafia psd distruge tot ce intâlneste in cale doar va fi scapat de puscarie HoTUL HOTILOR SAU BORFAȘUL BORFASILOR. MOARTE CIUMEI ROSIII SI CU TOTI LA REFERENDUM SA SCAPAM TARA DE HOTII PSD-ALDE-UDMR.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray