2020-07-04 02:45

IOHANNIS, la depunerea jurământului: „Preiau cu multă emoţie al doilea mandat. Voi fi preşedintele tuturor românilor!”

 |  15:15
IOHANNIS, la depunerea jurământului: „Preiau cu multă emoţie al doilea mandat. Voi fi preşedintele tuturor românilor!”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că preia cu multă emoţie al doilea mandat de şef al statului şi a dat asigurări că va fi preşedintele tuturor românilor.

„Preiau astăzi cu multă emoţie al doilea mandat de preşedinte al României. Profund onorat de încrederea care mi-a fost acordată primesc astăzi această înaltă responsabilitate cu multă recunoştinţă şi cu speranţă în ceea ce priveşte viitorul României. (...) Îmi voi dedica toată puterea şi priceperea următorilor cinci ani pentru progresul naţiunii române însufleţit de credinţa că destinul românilor rezidă în forţa uriaşă creatoare a neamului nostru. Înţelegând pe deplin responsabilităţile constituţionale, vă asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor, atât al celor care m-au votat şi susţinut, cât şi al celor care au avut altă opţiune", a spus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului, la şedinţa în care a depus jurământul de învestitură pentru al doilea mandate, informează Agerpres.

El a adăugat că, în limitele competenţelor constituţionale, va face tot ceea ce stă în puterile sale pentru ca „România europeană, modernă şi puternică, visul unor întregi generaţii pentru care românii au ridicat baricade în decembrie 1989 şi proiectul pentru care au ieşit de nenumărate ori în stradă şi la vot să devină realitate".

Şeful statului a arătat că la trei decenii de la Revoluţia din decembrie 1989, deşi există progrese evidente, „bilanţul ultimilor 30 de ani nu este unul satisfăcător, nu se ridică nici la nivelul aşteptărilor societăţii şi este dezamăgitor în raport cu potenţialul real al ţării".

„Trebuie să depăşim odată pentru totdeauna marasmul veşnicei perioade de tranziţie. Prea multe generaţii au fost de sacrificiu! Oamenii s-au săturat, pe bună dreptate, de atâtea schimbări fără finalitate, care nu au produs rezultatele scontate. Nu ne mai putem permite să irosim preţioase şanse, valoroase oportunităţi şi inestimabil timp! Este, aşadar, momentul unei noi etape de dezvoltare a României", a mai spus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-21Parerea ta...

ELEGANTA
21 Dec 2019

No comment ! „România europeană, modernă şi puternică, visul unor întregi generaţii pentru care românii au ridicat baricade în decembrie 1989 şi proiectul pentru care au ieşit de nenumărate ori în stradă şi la vot să devină realitate".
ROMANIA
21 Dec 2019

fara schengen ,fara visa usa.sunteti o rusine mondiala tu si politicienii romani.nu va e rusine de pensiile speciale?pentru asta au murit tinerii in 89.atunci s-a strigat:,,vom muri si vom fi liberi,,.lupta continua.si vom invinge in numele mortilor din decembrie 1989.pt ca suntem mai puternici decat voi degenerati ordinari.imaginea aceea cu fata frumoasa moarta la revolutie o sa ne urmareasca toata viata.noi suntem tara .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Dec 2019

adevarul este cam asa -chiar daca psd-istii au luptat contra presedintelui Johannis cu toate fortele ce sa vezi ca a primit al doilea mandat de la popor cu o majoritate zdrobitoare.Si as spune ca este primul presedinte de dupa 1989 pe care europenii si americanii il respecta si il considera un partener serios si fair-play.Chestia cu vizele si Schengenul cu siguranta va fi rezolvata,deoarece conditiile necesare vor fi indeplinite
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz