2019-10-16 05:19

Iohannis le cere magistraților CSM să fie vocali la adresa liderilor PSD

 |  13:39
Iohannis le cere magistraților CSM să fie vocali la adresa liderilor PSD

Conform News.ro, preşedintele Klaus Iohannis i-a atenţionat pe membrii CSM asupra politicienilor care „vor să îndoaie statul de drept, dar se consideră băieţi buni pentru că au luat voturi” (referire transparentă la Liviu Dragnea și PSD), spunând că unii simt „o nevoie excesivă de putere”, ceea ce reprezintă un pericol, iar Consiliul nu trebuie să fie „obedient”, ci „vocal” împotriva imixtiunilor în Justiţie şi să nu le permită.

„Spuneţi aceste lucru, cu voce tare. Nu vă sfiiţi, altfel ajungem în situaţii paradoxale, când infractorii spun cu voce tare ce gândesc şi cum vor să îndoaie statul de drept, iar cei care fac dreptate nu reacţionază din modestie. Fiţi mai vocali! ”, le-a cerut Iohannis noilor membri CSM.

„Sunt politicieni care au impresia că dacă nu spuneţi nimic înseamă că nu s-a întâmplat nimic. Sunt politicieni care au impresia că ce dacă am dosar penal, sau sunt trimişi în judecată sau sunt condamnaţi, ei de fapt sunt băeiţii buni, că au luat multe voturi, iar dvs. să vă vedeţi de treabă. Aşa ceva nu accept”, a avertizat preşedintele.

„Politicienii, asta e bine să ştiţi, de regulă încearcă să acapareze tot. Aşa funcţionează un politician. Vrea putere. De cele mai multe ori vrea puterea din motive legitime. Este ales de oameni ca să exercite puterea. Doar la unii câteodataă apare o nevoie excesivă de putere. Şi aici apare un pericol, iar dvs., CSM, sunteţi chemaţi să prevenţi aceste imixtiuni”, a mai afirmat Iohannis. El a mai cerut ca membrii CSM, atunci când simt că presiunea devine mare asupra lor, să fie „demni, nu obedienţi”. „Cu toată politeţea şi fermitatea care se impune refuzaţi imixtiunea politicului în actul de justiţie”, a conchis șeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

V. VALONIDY
06 Ian 2017

D i s c r i m i n a r e ! 60% din spectrul politic fierbe ! Si aceasta parte parte vrea sa "indoaie statul de drept" !
DABONE
06 Ian 2017

Oameni buni, aceasta putere n+o sa fie o viata. Nu luati hotarari de frica lor acum.Voi sunteti cei care ne mai puteti face dreptate celor care am votat #jos coruptia# si nu tabla lui Dragnea care ne-a demonstrat azi ca nu urmareste decat libertatea lui.
CROCODILUL FLAMAND
06 Ian 2017

DOMNULE JOHANNIS.....CAND VREODATA IN ROMANIA A FOST "STAT DE DREPT"???????????????....1-CAND SE IMPUSCAU OAMENII IN 22DECEMBRIE CU MITRALIERELE IN STRADA?..SAU 2-LA MINERIADE??????....SAU3-LA MULTIPLELE FURTURI DE PROPRIETATI SI JAFURI-PRIVATIZARI MAFIOTE CU SECURISTII LUI MAGUREANU ISARESCU SI ILESCU-ROMAN???.....................SA NU UITATI O CHESTIE....OAMENII V-AU VOTAT DAR NU CA SA PRETINDETI CA MIZERIA DIN ULTIMI 27DE ANI A FOST ALTCEVA DECAT CEEA CE STIM CU TOTII........................JEFUIREA ROMANIEI DE O CLICA DE TERORISTI DIN FSN.........................DACA NU VA DISTANTATI RADICAL SI IREVOCABIL DE EI O SA DEVENITI ASEMENEA LUI ILIESCU SI FSN
ANTONIU CEZAR
07 Ian 2017

Domnul Presedinte NU avea voie sa le solicite magistratilor sa "se pronunte" si inca "vocal",in privinta celor dorite de dansul, acest lucru fiind interzis de lege. Din pacata Romania de astazi nu este un stat de drept cu adevarat. Parlamentul elaboreaza legile si nu presedintele si nici puterea judecatoreasca. Instigare la incalcarea separatiei puterilor in stat. Discriminare,clara. Antepronuntarea pe legi absolut necesare si a caror continut inca nici nu il cunoaste. Legile amnistiei si a gratierii sunt o necesitate dovedita. Ca si legea raspunderii magistratilor. Rautate extrema, ura fata de popor,lipsa de omenie, incalcarea grava a legilor! Toate "cerintele" presedintelui sunt ILEGALE!!! Domnule Presedinte, "NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"!!! Datoria dumneavostra este tocmai sa paziti respectarea CONSTITUTIEI ROMANIEI,pe care o faceti pres! "Dabone",daca ai munci,pe cat esti de "activ" ar fi mai bine,pt toata lumea. "Crocodile" PNL-ul,USR-ul si PMP-ul de azi au mai multe legaturi decat PSD, cu fostul FSN: fii cinstit macar cu tine insuti.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray