2020-07-07 03:50

IOHANNIS, modificări de ULTIMĂ ORĂ la regimul stării de ASEDIU și la regimul stării de URGENȚĂ

 |  16:37
IOHANNIS, modificări de ULTIMĂ ORĂ la regimul stării de ASEDIU și la regimul stării de URGENȚĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

Conform actului normativ, în funcţie de situaţia operativă concretă, pe timpul stării de asediu sau al stării de urgenţă, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării poate dispune ca unităţile militare din forţele destinate apărării să fie trecute în trepte superioare ale capacităţii de luptă, potrivit planurilor întocmite, inclusiv completarea lor cu resurse umane şi materiale, conform organizării la război.

De asemenea, conducătorii autorităţilor publice şi administratorii operatorilor economici care asigură servicii de utilitate publică în domeniile energetic, sănătate, agricultură şi alimentaţie, alimentare cu apă, comunicaţii şi transporturi au obligaţia de a asigura continuitatea furnizării serviciilor esenţiale pentru populaţie şi pentru forţele destinate apărării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-03Parerea ta...

ANONIM
03 Oct 2019

Ii este teama lui Dummklaus ???.... dar cu interimarii cum ramane ??? CCR a zis de indata....si au emis si motivarea !!!.... dar nesimtirea este gigantica la o slugă a sistemului...SICTIR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz