2019-10-14 14:05

Iohannis participă la comemorarea victimelor REVOLUȚIEI, la Piaţa Universităţii

 |  13:43
Iohannis participă la comemorarea victimelor REVOLUȚIEI, la Piaţa Universităţii

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi la ceremoniile de comemorare a victimelor Revoluţiei, la Piaţa Universităţii.

Joi dimineaţă, şeful statului a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean", a scris şeful statului.

Iohannis a afirmat că la 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul său se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie.

"Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate", a apreciat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

 

foto: News.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-21Parerea ta...

CORECT
21 Dec 2017

Corect...ei sunt eroi care au făcut posibil ca un penal să ajungă președinte după ce a fost : un vânzător....pardon, sofer de vânzători...de copii.. Un escroc care a dobândit case prin acte false....si nu a plătit ptr asta Un individ care a recunoscut si recompensat organizațiile fasciste Un profitor al vremurilor ptr care au murit niște copii
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Norocul lui Nea Nelu Prin 1990, toamna, în complexul Regie din București, un student hâtru striga de „norocul lui Iliescu”. Îi făcea și îi dregea. De la ferestrele căminelor începeau huiduieli aprobatoare și se aruncau pe geam, în „cinstea” ilustrului președinte, borcanele goale (în loc să se întoarcă la mame și bunici, să se umple iar cu zacuscă și dulcețuri). Trecuse mineriada, trecuse Piața Universității, apoi au trecut alți 25 de ani după aberația comunistoidă pusă la cale de puterea condusă de Iliescu pentru a dărâma fărâma de democrație care s-a manifestat în inima Bucureștilor. Cam o sută de mii de naivi au sperat să dea un sens Revoluției și că își vor convinge compatrioții să dea jos sistemul-caracatiță care a acaparat România în 50 de ani de comunism. Câțiva dintre ei au murit, sute au fost răniți grav, bătuți cu bâtele de mineri. Degeaba
09 Mar 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray