2019-07-23 08:47

Iohannis, reacție de ultimă oră pe tema REVOCĂRII lui Augustin Lazăr: ”Este complet NEADECVATĂ”

 |  17:32
Iohannis, reacție de ultimă oră pe tema REVOCĂRII lui Augustin Lazăr: ”Este complet NEADECVATĂ”

A venit prima reacție de la Cotroceni după ce ministrul justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului general Augustin Lazăr. Președintele Iohannis transmite că apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a domnului Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.

Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient.” transmite Administrația Prezidențială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

MAFIA PSD
25 Oct 2018

Cu organizatiile mafiote gen psd-alde NU SE VORBESTE IN TERMENI DIPLOMATICI D-LE PRESEDINTE. SUNTETI SINGURA INSTITUTIE CREDIBILA ATÂT IN INTERIORUL ROMANIEI CAT SI IN EUROPA. ATI OBSERVAT EUROPA NU DISCUTA CU BORFASI CA draknea IAR POLITRUCI CA tuDORELNU SUNT RECUNOSCUTI CA PARTENERI DE DIALOG. SOLUTIA ESTE REFERENDUM IMPOTRIVA MAFIEI PSD SI TRECEREA ACESTEI ORGANIZATII MAFIOTE IN AFARA LEGII CONF. LEGII PARTIDELOR POLITICE SI A CONSTITUTIEI ROMANIEI.
ANONIM
25 Oct 2018

De ce va temeti domnule iohanus A lazar este lingatorul dumitale ,sluga supusa care v a ascuns dosarele dv stra de penalVa este frica sa nu iasa la iveala marsaviile dv stra?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray