2020-02-18 20:41

Iohannis, SOLICITARE de ultimă oră în cazul ANCHETĂRII Laurei Codruța Kovesi

 |  16:01
Iohannis, SOLICITARE de ultimă oră în cazul ANCHETĂRII Laurei Codruța Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a reacționat joi la anchetarea Laurei Codruța Kovesi de către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, solicitând procurorilor corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kövesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens.

”Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilități în statul român, indiferent de funcțiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea și consolidarea statului de drept.

Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kövesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens.

Secția specială pentru anchetarea magistraților nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă și intimidare a magistraților și procurorilor. Am contestat încă de la început înființarea unui astfel de organism, sever criticată și de către Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanții de independență în raport cu factorul politic și poate afecta încrederea cetățenilor în justiție.

Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună știință toate aceste avertismente, astfel că această secție specială, în acest moment, funcționează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiției, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraților. PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiție și a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA și a procurorului general al României, mai nou, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție reclamând, de asemenea, presiuni și interferențe.

Atenționez majoritatea PSD-ALDE să înceteze să mai facă și alți pași înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat. Este imperativ ca PSD-ALDE să pună în aplicare cu celeritate opiniile Raportului Comisiei de la Veneția și recomandările cuprinse în Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel încât independența justiției și lupta anticorupție să nu fie afectate, iar fundația democratică a statului român să nu fie periclitată.

Lupta anticorupție va continua în România, în ciuda oricăror eforturi agresive ale celor care își doresc să controleze justiția și să îngenuncheze statul de drept. Ca Președinte, voi acționa și mai departe pentru menținerea statutului pe care România și l-a câștigat cu mari sacrificii, de țară în care instituțiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri” transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-14Parerea ta...

MAFIA PROCURORILOR OUT !
14 Feb 2019

De ce te amesteci in mersul justitiei tovarase Joianiss? Asa te invata tovaraii consilieri?
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
14 Feb 2019

terminati cu mafia PENALILOR BOLsEVICI slugile lui GHITA-ILIESCU-GRU..sa se implice NATO si UE in eliminarea lor din structurile de putere
ANONIM
14 Feb 2019

Nato si ue ,va rog implicati va mai aprofundat si cercetati activitatea doamnei werner si a celorlalti nazisti si cantariti cu atentie faptele de care au dat dovada Duamna wernera si colega ei de camera au savarst fapte penale si se sustrag de la raspunderea penala iar plagiatoarea cea mincinoasa are si mai multe la activ Va rog UEsi NATO implicati va si va promit ca veti ramane perplecsi de gravitatea faptelor acestor mafioate
ANONIM
14 Feb 2019

Mai javră nazistă...ce faci ..te bagi in justitie ...si la asta te pricepi ???
ANONIM
14 Feb 2019

Presedintele sa declanșeze referendum pe justitie pentru ingroparea definitiva a organizatiei mafiote psd-alde si a haznalelor de partid. Oricum se va transa psd si-a semnat actul de deces. Mafia se stinge incet dar sigur cu toata propaganda lui felix puscariasul.
ANONIM
14 Feb 2019

Regimul comunist pana in 1989 a oprimat si schingiuit poporul roman cum nimeni pe lume nu a mai facut , dupa 1989 , in numele tranzitiei si al democratiei poporul este prigonit si supus disparitiei prin metode sadice , criminale de catre urmasii bolsevicilor comunisti ajutati de banditii internationali.
ANONIM
14 Feb 2019

Vivat varanul Traiasca antena 3 !moarte nazistilor !
@COCINA PSD
14 Feb 2019

LA VOI E COCINA PORCILOR orban fiu de calau securist secui Dupa 1960 IMRE ORBAN A FOST DAT AFARA DIN SECURITATE SI S-A ANGAJAT LA ABATURUL DIN BRASOV a fost prins ca a furat carne si judecat cu vestitul SEBANICA SEFUL O.J.T.ului de la Brasov afost condamnat si inchis la penitenciarul de la Codlea CA HOT ORDINAR.moldoveanca aia proasta care se rusineaza cu numele de oaie TZURCANU actualmente TURCAN a studiat la Moscova, CIOLOS un porc ,pui de securist; slugoiul francezilor. kovesi o IDIOATA,SADICA comunista imputita cu tot neamul ei de hotzi fuhrerul nazist pana-n maduva sluga GERMANIEI si a AUSTRIEI IN CONCLUZIE....VEDETI-VA DE COCINA VOASTRA CA LE INTRECE PE TOATE SI PUTE MAI TARE DECAT TOATE
ANONIM
14 Feb 2019

Sper sa ii ia tocmai in serios propunerea si sa dea verdictul care sa o condamne cf "activitatii" fructuoase de redirijare a banului negru acumulat de penali in buzunare private ce o sustin acum si o promoveaza mai sus pt ca ea le umplu, concomitent umplandu-si-l si pe al ei, iar bugetul fu pagubit de zor mare neicilor gretosi! Parodii de dosare incheie expre, sa vedem si noi profanii ce "zeita" a strambatatii fu creata de basau si altii ce vandura totul la sfatul zarilor experimentate in jumuliri cata vreme poporul acesta se trezea si la 3 noaptea ca sa munceasca, iar ei sa aiba ce jumuli.
ANONIM
14 Feb 2019

O SINGURA SAVANTA AM MAI AVUT ASA DESTEAPTA CA HERR IOHANUS.MARELE PROFESOR DE FIZICA SE PRICEPE LA ABSOLUT TOT ;LA LEG 'LA ARMATA DA ORDINE SI DIRECTIVE CA SI SAVANTA IN CHIMIE'E ISTERIC' RANCHIUNOS RAZBUNATOR SADIC,' MINCINOS, HOT, TICALOS, COPIA FIDELA A SAVANTEI
COCINA DIN KISELEFF
14 Feb 2019

Imixtiunea mafiei psd in justitie s-a pus la cale in WCul nedezinfectat din Kiseleff unde adunatura de lichele bosevice hotarasc distrugerea Romaniei si predarea ei tzarului de laKremlin , in speranta ca vor scapa de puscarie si cu averile facute din jecmanirea tarii intacte.. Nu scapati gunoaie bolsevice nici in gaura de sarpe. Puscariasul draknea care a furat banii de hrana a copiilor orfani dinTeleorman , borfasul vâlcov si '' gargamel'' fost procuror comunist la PANCIU devenit MJ si slugoi al mafiei psd vor infunda puscaria ani grei pentru SUBMINAREA ACTULUI DE JUSTITIE , DISTRUGEREA ECONOMIEI , SANATATII SI INVATAMINTULUI. ASTAZI 119 BORFASI DIN PSD AU VOTAT IMPOTRIVA MARIRII ALOCATIILOR LA COPII DUPA CE SI-AU MARIT PROPRIILE INDEMNIZATII CU 2000 LEI DE LA 1 IANUARIE 2019. HUUUUU..!!!! TRADATORI BOLSEVICI SI VANZATORI DE TARA RUSILOR.
MR.DEAN
14 Feb 2019

O SA AVETI O MAAAAAAAARE DEZAMĂGIRE STIMABILILOR CAND O SA AUZITI CA LAURA CODRUTA KOVESI O SA FIE PROCURORUL ALES. ASA CA VI SE POTRIVESTE CUVANTUL " MUUUUUUUIEEEEEEEE!? E BINE?
MR.DEAN
15 Feb 2019

Să mori tuuuuu?
ANONIM
15 Feb 2019

Mafia psd din parlament s-a opus maririi alocatiei la copii dupa ce indemnizatia lor a crescut cu 2000 de lei de la 1 ianuarie 2019. Crima organizata dim Kiseleff distruge si viitorul copiilor alungându-i din tara.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine