2020-07-04 00:26

UPDATE. Ion Iliescu, suspect în dosarul Mineriadei

 |  10:18
UPDATE. Ion Iliescu, suspect în dosarul Mineriadei

UPDATE, ora 11.20 Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Ion Iliescu că are calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii contra umanității în dosarul "Mineriada". Fostul preşedinte nu a dorit să facă declarații nici după ce a plecat de la Parchetul General.

Şi fostul șef al SRI Virgil Măgureanu a ajuns miercuri la PÎCCJ, în dosarul Mineriadei.

"Până nu se lămuresc de către instanță circumstanțele acestor regretabile victime...”, a afirmat Virgil Măgureanu, precizând totodată că nu își reproșează nimic "în legătură cu morți".

Ion Iliescu a ajuns, miercuri dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme, fostul preşedinte fiind citat să dea declaraţii în dosarul Mineriadei. Instanţa supremă a a confirmat, pe 9 martie, decizia procurorilor Parchetului ICCJ de redeschidere a urmăririi penale în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

În acest caz, mai multe persoane sunt cercetate pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990.

Ion Iliescu a ajuns în jurul orei 9.50 la PICCJ, fostul preşedinte nedorind să facă vreo declaraţie presei.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat că Ion Iliescu va fi audiat de procurorii Secţiei Parchetelor Militare din PICCJ, în dosarul mineriadei.

În această anchetă sunt vizate circumstanţele în care au fost rănite mai multe persoane, în timpul evenimentelor care au avut loc la Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-21

In legatura cu acest articol...

Dosarul Mineriadei. Fostul director SRI Virgil Măgureanu, la Parchet
Parerea ta...

DOKTORR MENGELE
21 Oct 2015

OH MEINE BRUDER....SI EU AM FOST SUSPECT IN DOSARUL LAGARELOR...VINO LA NOI IN BRAZILIA...MAZARE ARE DEJA UNIFORMA DE SS...DACA VREI TE FACEM SI PE TINE SEF DE LAGAR NAZIST...HERR ILIESCUSCHWITS.....DAM LA TINE UNIFORMA CU ZWASTIKA....SECERA SI CIOCANUL...COSTUM DE NAPOLEON....IMPARATUL FRANZ JOSEF....SAU FUSTELE DE TZYGANKA FLORARESA DIN BULGARIA CU CARE UMBLA MA-TA INAINTE S-O OMOARE TAC-TU
DAN IOSIF
21 Oct 2015

In timpul mineriadei din Bucuresti geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei, s-a ocupat pe 14 iunie 1990 cu încazarmarea, echiparea și hrănirea a circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ajutoarele sale de nadejde au fost locotenenţii majori izmenarul pretins academician Gabriel Oprea şi veselaru -spalator de blide - Eugen Bejinariu, ambii deveniti parlamentari pt “serviciile” criminale facute imotriva normalitatii. Tot cu ocazia mineriadei sediul Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti a fost luat cu asalt de 60 de ortaci, doar 4-5 dintre ei fiind mineri, restul cadre ale Batalionului 404 aparţinând DIA, echipaţi în mineri, cu căşti, lămpaşe şi bate, toate furnizate de locotenenţii majori izmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, din dispoziţia geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei. Drept urmare a serviciilor făcute lui Ion Iliescu pe timpul mineriadelor din 1990, Ilie Botoş peste noapte a fost facut magistrat militar de către unchiul său geal Ioniţă Botoș. În 2002 procurorul militar Ilie Botoş a fost numit si procuror șef-adjunct la Parchetul Naţional Anticorupţie. În 2003, la vârsta de 38 de ani, a fost avansat la gradul de general de brigadă pt ca a OBSTRUCTIONAT Dosarele REVOLUTIEI si MINERIADEI.(fără să fi urmat măcar cursurile unei şcoli militare de ofiţeri) şi totodata a fost numit procuror General al României, funcție pe care a ocupat-o până în 2006.A a fost consilier a lui Ponta V V si om de taina a vicelui izmenar Oprea G care l-a numit secretar de stat la MAI militarizand institutia si deviind mersul firesc al democratizarii acesteia.
FBI
21 Oct 2015

Izmenarul pretins academician Gabriel Oprea şi veselaru -spalator de blide - Eugen Bejinariu, amindoi au condus asa zisi mineri la adresele partidelor politice istorice si alte locatii din Bucucureasti.
ZORRO
21 Oct 2015

Bai nene,avem alte PROBLEME mai grave, pe ca JUSTITIA trebuie sa le rezolve cat mai repede ,deoarece de ele depinde existenta noastra!!!....de curand CIA a facut anuntul ca din tara noastra ,din "89 si pana acum S-AU FURAT 300 mild.de euro !!!.....aici trebuie sa lucreze JUSTITIA !....sa mai lasam judecarea lui mos ILIESCU!.....omul asta daca VOIA ,aveam si AZI comunism in tara ,mai ceva ca-n COREEA DE NORD,pe bune!!!......asta este ,totul a trecut si din "89 pana acum au murit de foame,depresii ,saracie 2 mil.de romani,pe astia cine si-i asuma?.....hai sa gandim spre viitor ca NE-AU furat destul strainii pana acum in cardasenie cu tradatorii romani!!....avem dovezi date de CIA,ce vreti mai mult?.....luati-le urma si aduceti banii in tara ,ca murim !!!.....ca la NOI ,nicaieri in lume NU s-a intamplat asa ceva!!.....un pensionar care cere judecarea si condamnarea TUTUROR celor care au FURAT tara asta!...
AGRICULTORUL FERICIT
21 Oct 2015

Din pacate nu e asa simplu. A fost o lovitura de stat dupa toate regulile. Si daca sunt vinovati, si sunt nu e numai I.Iliescu. E si Petre Roman, si militari si politisti si PROCURORII care i-au anchetat pe cei din Piata Universitatii pe tinerii din Piata Universitatii> Citez doua nume: Tuculeanu si Piciorus, ambii in viata. Asa ca daca e un caz, sa nu fie numai al lui Iliescu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz