2019-10-15 16:46

IPP: Coldea trebuie verificat de superiori, nu de subalterni!

 |  16:48
IPP: Coldea trebuie verificat de superiori, nu de subalterni!

Institutul pentru Politici Publice solicită Parlamentului o nouă Lege a SRI și le cere parlamentarilor din Comisia de control al SRI să își exercite atribuțiile, fiind inacceptabil ca Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI să fie controlat de inferiori.

„În urma gravelor nereguli descoperite în cadrul principalului serviciu de informații din România, IPP solicită celor două Camere ale Parlamentului să își exercite cu răspundere rolul legal prevăzut de Legea nr. 14/1992 privind organizarea și funcționarea Serviciului Român de Informații. Conform art. 1 din Legea 14/1992, în vederea exercitării controlului concret și permanent, se constituie o comisie comună a celor două Camere. Controlul șefului operativ al SRI, în cazul actualelor nereguli cunoscute în spațiu public — dl Florian Coldea, nu poate fi făcut de către actuali subalterni, așa cum a fost anunțat. Acest control trebuie să fie făcut, conform legii dar și bunului simț, nu de către subalterni, ci de superiori”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de directorul adjunct al IPP, Adrian Moraru.

Potrivit sursei citate, IPP solicită Parlamentului să adopte o nouă lege a SRI, pentru a se evita repetarea unor evenimente precum cel consemnat miercuri, când Coldea s-a pus la dispoziția șefului SRI după acuzațiile de corupție/ suspiciuni de relații cu persoane anchetate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

ANONIM
13 Ian 2017

Domnul Moraru de la IPP o fi și dumnealui "în t reaba" , cu "politicile publice ?
GICA
15 Ian 2017

COLDEA fiind militar, SRI -ul respecta intâi preve derile regulamentelor int erioare militare, ce prev ed analiza de către ,,Co misia de disciplina" SRI , a sesizarilor aparute in spatiul public, ca apo i concluziile si propune rile acesteia să ajute l a luarea hotărârii de c atre d-nul DIRECTOR . D eci Seful direct a lui CO LDEA , d-nul HELVIN, dire ctor SRI asteaptă raport ul Comisiei interne SRI (comisie ce poate sa desc opere si să retină in s arcina lui.. si alte ,,pr obleme" de ordin militar , menegement etc.). RA PORTUL cu ,,rezolutia" S efului/directorului/ va deveni ,,punctul de plec are" pt. trimiterea sau nu .. in instantele de ju decată militare si civil e.
CROCODIL DE COTROCENI
15 Ian 2017

ERA EMINENT LA SCOALA , R AMININD REPETENT , LA LIC EU . A FACUT LICEUL LA SE RAL . SUSTINUT DE FRATELE MAMEI , GENERAL DE SECUR ITATE . PE URMA CICA A UR MAT STINGU SI DREPTUL D E INGINER CIZMAR . LUAT IN GRATIE DE BASESCU CHIO RU , PENTRU CA A FURAT CU EL DIN BANI DE RASCUMPAR ARE , A ASA ZISI TERORIST I ARABI , TOT DE EI PREG ARTITI . PARCA FACUSE UN ACCIDENT CIRCULATIE FII ND BEAT , CU MASINA , AV IND PE SEFA MOV . IN DREP TUL STADIONULUI DINAMO . TRADARE DE TARA SI JURAMI NT MILITAR . DAR SI NEVAS TA GENERAL CU COPII PE BA NI FURATI IN GASCA .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Cu biluţele la vedere Lume, lume, minune mare! Femeia cu părul galben a pus parlamentarii la muncă în sfânta zi de duminică. Vă daţi seama câtă obidă le-a provocat în ultimii 10 ani de nu au mai avut răbdare cu avizele de arestare până luni? Foştii ei colegi din PDL şi-au scos biluţele la vedere, să facă dovada că au votat bărbăteşte pentru încătuşare. Cu acest prilej, Vasile Blaga şi-a amintit că Victor Ponta a fost cândva avocatul familiei Cocoş. Rămâne de văzut cine va fi avocatul lui Ponta, când va fi chemat, tuns şi frezat, de mână cu tata-socru, la procuratură
09 Feb 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray