2019-08-18 08:11

Iubitorii de animale se mobilizează, cerând INTERZICEREA circurilor, delfinariilor și grădinilor zoologice

 |  11:08
Iubitorii de animale se mobilizează, cerând INTERZICEREA circurilor, delfinariilor și grădinilor zoologice

După incendiul de joi dimineață, de la grajdurile Circului Globus, din Șoseaua Petricani, în care au pierit, arse de vii sau intoxicate cu fum, 11 animale, Fundația Vier Pfoten, cunoscută pentru campania de protejare a câinilor comunitari, anunță, prin vocea directorului de programe Kuki Bărbulescu, că se va concentra pe campania de stopare a folosirii animalelor sălbatice în circuri. Însă, alți iubitori de animale nu se mulțumesc cu atât și vor să se meargă mai departe, iar animalele să fie lăsate strict în elementul lor natural. Cu alte cuvinte, să se interzică circurile, grădinile zoologice și delfinariile.

„11 animale au murit astăzi într-un incendiu care a izbucnit la o anexă a Circului Globus. Sau am putea spune, mai exact, că niște ființe nevinovate, ținute în sclavie și chinuite zi de zi pentru simplul amuzament al oamenilor, au fost ucise, în spaimă teribilă și chinuri groaznice, fiind asfixiate cu fum sau arzând, efectiv, de vii. Pentru că mi se pare inacceptabil să mai tolerăm aceaste abuzuri și nedreptăți strigătoare la cer îndreptate împotriva animalelor, voi lansa zilele urmatoare o petiție publică prin care vom solicita INTERZICEREA, după modelul unor țări civilizate, a tuturor circurilor, delfinariilor și grădinilor zoologice din România. Sper că cei mai mulți dintre voi, fiind oameni minunați, cu suflet bun și conștiință, veți sprijini acest demers. LATER EDIT: Vă rog pe cei interesați să lăsați aici un scurt comment pentru a vă avea în vedere și a vă trimite petiția spre semnare. Mulțumesc!”, scrie, pe contul său de Facebook, Nicolae (Nick) Teodorescu, student la Facultatea de Paleoantropologie a Universității din Oxford. Postarea de acum o oră a adunat, deja, aproape 100 de like-uri.

Inițiative de acest gen mai sunt pe rețelele de socializare și nu de azi, de ieri, dar nu au avut prea mult succes într-o societate unde respectul față de binele animalelor nu este la cote foarte ridicate. Ca de obicei, însă, atunci când se întâmplă o tragedie, opinia publică balansează, pentru scurt timp, spre luarea unor „măsuri”.

Rămâne de văzut dacă, baremi, după cele întâmplate, conducerea Circului Globus va fi obligată să ia măsuri pentru ca asemenea incidente să nu se poată repeta. Însă, după reacția managerului Victor Coman, care a încercat să minimizeze dimensiunea problemei, spunând că „În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului”, că „au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei” (așadar fraierele de animale sunt de vină că au pierit!)” și că „Din fericire, nu este niciun angajat rănit”, e clar că e nevoie de metode de constrângere din partea ISU București – Ilfov, în lipsa cărora lucrurile vor rămâne exact așa cum sunt…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Incendiu puternic la un grajd în care se aflau animale de la Circul Globus

Circul Globus trebuie să plătească un milion de lei despăgubiri

Galele Circului: o lună dedicată spectacolelor best-of la Circul Globus

„Îngerii Albi” şi „Îngerii Albaştri” se întâlnesc la Circ & Variete Globus Bucureşti

Şefa Circului Globus, trimisă în judecată

Circul Globus a câştigat bronzul la Festivalul de la Monte Carlo
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray