2020-06-01 09:11

UPDATE. JANDARMII sunt gata să intervină sâmbătă între MANIFESTANŢII pro şi contra comunităţii LGBT

 |  09:49
UPDATE. JANDARMII sunt gata să intervină sâmbătă între MANIFESTANŢII pro şi contra comunităţii LGBT

Marşul Normalităţii, respectiv Bucharest Pride, cu scopuri diferite în privinţa comunităţii LGBT, au sâmbătă punct de întâlnire comun, în Piaţa Victoriei. În ciuda faptului că orele de adunare ale celor două grupuri sunt diferite, Jandarmeria anunţă că dispune forţe de ordine sporite pentru a preîntâmpina eventualele ciocniri între cele două tabere.

UPDATE 13.21 Aproximativ 400 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei din Capitală şi au pornit în Marșul Normalității, purtând icoane și pancarte cu mesaje împotriva comunității LGBT.

Mişcarea Noua Dreaptă organizează, începând cu ora 12:00, Marşul Normalităţii, manifestare dedicată „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”. Potrivit organizatorilor, marşul este organizat anual, încă din 2005, iar cel de sâmbătă este aprobat de Primăria Capitalei. Aproximativ 300 la persoane sunt aşteptate la eveniment. Ele vor porni pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Piaţa Unirii - Patriarhia Română.

Marşul are drept scop manifestarea nemulţumirii faţă de mai multe aspecte, între care şi: „faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale; faţă de intenţia partidelor parlamentare de a băga pe gâtul românilor "parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex", în dispreţul celor 3,5 milioane de români care au votat, în proporţie de 92% DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 pentru iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei şi definirea familiei că fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, se arată pe pagina de internet a Mişcării Noua Dreaptă.

La Marşul Normalităţii vor participa şi membrii organizaţiei Frăţia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă. Potrivit acestora, manfestarea are drept scop protejarea „familiilor şi copiilor de atacul pe faţă al homosexualilor şi al acoliţilor lor”.

Cinci ore mai târziu, de la ora 17:00, tot în Piaţa Victoriei, are loc Bucharest Pride 2019, care are drept punct de întâlnire intersecţia dintre Piaţa Victoriei - Calea Victoriei şi strada Sevastopol. De pe Calea Victoriei, participanţii vor porni în marş pentru a parcurge 2.3 kilometri distanţă până în Piaţa Universităţii, unde se va socializa.

„La Bucharest Pride 2019 facem petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei. Vino să te bucuri alături de prima generaţie care iubeşte liber, la 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relaţiile între persone de acelaşi sex”, se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

La aceast eveniment, organizatorii estimează participarea unui număr mult mai mare de participanţi, aproximativ 5.000 de persoane, arată Jandarmeria Capitalei.

„Deplasarea participanţilor se va face pe carosabil cu restricţionarea circulaţiei rutiere, acolo unde situaţia impune. Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, sunt recomandările Jandarmeriei Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine