2020-02-16 20:41

Judecată cu dublă măsură la Tribunalul Bucureşti

 |  19:46
Judecată cu dublă măsură la Tribunalul Bucureşti

Doi traficanţi de droguri de mare risc, membri ai clanului “Sportivilor”– Aripa Braşov, prinşi în flagrant delict de procurorii DIICOT, sunt cercetaţiîn libertate graţie deciziei instanţei Tribunalului Bucureşti. Aceeaşi instanţa,mai exact acelaşi complet care a luat această decizie, a emis un mandat dearestare, în aceeaşi zi, pe numele unui alt traficant de heroină. Diferenţadintre cele două cazuri este că membrii clanului “Sportivilor” au vândutaproape peste 4.000 de pastile ecstasy, iar celălalt Traficant - patru doze deheroină.

La data de 16 septembrie, procurorii Direcţiei deInvestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a lui BogdanSorin Paiu şi Adrian Raul Carp, sub acuzaţia de trafic ilicit de droguri demare risc în formă continuată, pedepsită cu închisoare de la 10 la 20 de ani,constând în vânzarea unei mari cantităţi de comprimate ecstasy.

Potrivitprocurorilor, la data de 15 septembrie, cei doi au fost prinşi în flagrant delictpe raza oraşului Sinaia, judeţul Prahova, în timp ce le vindeauinvestigatorilor sub acoperire (doi lucrători de Poliţie Judiciară din cadrulInspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere aCriminalităţii Organizate Bucureşti) o cantitate de 3.880 de comprimate tipecstasy (3,4 metilendioximetamfetamină - MDMA) şi 5,07 grame fragmente decomprimate tip ecstasy în schimbul sumei de 8.400 de euro.

Totodată,la 31 iulie şi 2 septembrie, aceiaşi narcotraficanţi le-au vândut celor doiinvestigatori sub acoperire 298 de comprimate ecstasy, contra sumelor de 1.800 delei şi 500 de euro.

Droguri aduse dinOlanda

Înurma cercetărilor, s-a stabilit că Adrian Carp şi Bogdan Paiu au procurataceste droguri de mare risc din Olanda şi intenţionau să le vândă investigatorilorsub acoperire, cu ocazia unor tranzacţii viitoare, şi alte cantităţi decomprimate ecstasy, de ordinul miilor, precum şi importante cantităţi decocaină.

Cercetărileau fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrulBrigăziide Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, suportul tehnic aloperaţiunii fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul InspectoratuluiGeneral al Poliţiei Române.În ziua reţinerii, respectiv pe 16 septembrie, cei doi au fost prezentaţi unuicomplet de judecată al Tribunalului Bucureşti, care a decis că aceştia pot ficercetaţi în stare de libertate, pentru că nu prezintă pericol social. Acelaşicomplet, în aceeaşi zi, dar cu două ore mai devreme, hotărâse arestarea unuitraficant de heroină, care fusese prins în flagrant vânzând patru doze (bile)de heroină. Pedepsele în cele două cazuri diferă: pentru cei doi care vindeauecstasy – de la 10 la 20 de ani închisoare, iar pentru cel de-al treilea – dela 15 la 25 de ani de închisoare. Astfel, în ambele cazuri, pedepsele impunarestarea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09

Mai multe imagini:
Judecată cu dublă măsură la Tribunalul Bucureşti
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine