2020-07-05 19:13

Judecătoarea cheflie a fost trimisă în judecată

 |  19:08
Judecătoarea cheflie a fost trimisă în judecată

JudecătoareaElena Turcu a fost trimisă în judecată pentru conducere sub influenţaalcoolului şi lovirea a două autoturisme, informează procurorii ParchetuluiGeneral. În urma probelor administrate în cursul urmăririi penale, procuroriiSecţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au stabilit că la data de 14 mai2007, Elena Turcu s-a deplasat cu autoturismul marca Dacia Logan la locuinţapărinţilor săi, într-o localitate situată la 40 de kilometri de Târgovişte. Laîntoarcere, aflată sub influenţa alcoolului, judecătoarea a lovit uşor scuterulcondus de “martorul D.A. care, conform propriilor susţineri, ar fi reuşit săevite coliziunea urcând pe trotuar”.

ElenaTurcu nu a oprit, iar persoana de pe scuter a plecat în urmărirea maşiniijudecătoarei, pentru a îi cere explicaţii. În continuarea drumului său, ElenaTurcu a mai lovit o maşină, iar şoferul a pornit şi el în urmărirea acesteia. “Incidentula fost observat de doi martori care, urmărind maşina inculpatei, au ajunsprimii la locul în care aceasta a oprit cu intenţia de a parca şi auinterpelat-o pe inculpata reproşându-i faptul că era să dea peste ei”, se aratăîn rechizitoriu. În primăvara anului 2007 judecătoarea Elena Turcu, preşedinteal Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa, a fost implicată într-un accidentrutier minor. Mai precis, magistratul a acroşat un taxi, spărgându-i oglinda depe partea stângă, după care a fugit de la locul accidentului. Şoferul maşiniiavariate a urmărit-o pe judecătoare până în parcarea din faţa domiciliuluiacesteia apoi a chemat poliţia. Pentru şoferul taxiului nu a fost o problemă ase supune probei cu aparatul etilotest, rezultaul în cazul său fiind zero, însăjudecătoarea a încercat, la momentul respectiv, să se folosească de funcţia pecare o deţinea pentru a nu face testul de alcoolemie, deşi, pentru cei de faţă,era evident că a consumat băuturi alcoolice. Poliţiştii au reuşit să o ducă,după două ore de scandal - în care oamenii legii au încercat să o determine săsufle în fiolă, iar judecătoarea striga „lăsaţi-mă să decid!” - la SpitalulJudeţean Dâmboviţa pentru a-i recolta probe biologice.

ElenaTurcu scăpase, iniţial, de dosarul penal

Laspital s-a petrecut un incident care, ulterior, a determinat neîncepereaurmăririi penale împotriva judecătoarei Elena Turcu. Cu toate acestea, anchetaa fost reluată şi completată, după ce soluţia de neîncepere a urmăririi penalea fost infirmată. Deşi medicii de la Spitalul Judeţean Dâmboviţa i-au recoltatprobe de sânge, care au relevat faptul că magistratul avea o concentraţiealcoolică de 1 miligram la mie, nu au făcut-o potrivit noilor dispoziţiilegale, motiv pentru care aceste dovezi nu au putut fi luate în considerare.Conform unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, medicii trebuiau să îi recoltezeprobele biologice cu ajutorul unor kit-uri speciale (trusă standart pentrurecoltarea sângelui) pentru testele de alcoolemie, respectiv flacoane cu osubstanţă specială care să împiedice dezvoltarea bacteriilor, mai precisfluorură de sodiu. Ordinul mai prevede că dezinfectarea locului de unde serecoltează sângele trebuie să fie făcută cu materiale îmbibate cu soluţii ce nuconţin alcool, pentru a nu exista suspiciunea că proba a fost influenţată. Încondiţiile în care medicii au folosit o seringă obişnuită şi un flacon desticlă pentru a-i recolta proba de sânge, procurorii s-au văzut puşi însituaţia de a da o soluţie de neîncepere a urmăririi penale, deoarece singuraprobă care ar fi putut să o încrimineze pe judecătoarea petrecăreaţă nu a fostlegal prelevată. La rândul ei, Elena Turcu a făcut o plângere pentru abuz înserviciu împotriva celor trei poliţişti, care au încercat să îi întocmească dosarpenal. Dosarul Elenei Turcu a fost trimis spre judicare Înaltei Curţi deCasaţie şi Justiţie. Iniţial, el fusese înregistrat la Parchetul de pe lângă JudecătoriaTârgovişte, unitate care l-a declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de ApelPloieşti, având în vedere faptul că, la momentul respective, Elena Turcu erapreşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa. De acolo, dosarul a fostdin nou declinat la Parchetul de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere gradul profesional(judecător de curte de apel) al magistratului. Procurorii Parchetului Generals-au chinuit mai bine de un an să finalizeze ancheta şi să trimită dosarul lainstanţă, pentru că Elena Turcu nu se prezenta la audieri, invocând diversemotive, printre care unele medicale. Mai mult, susţin surse judiciare, magistratulcontesta orice decizie a procurorilor, cu scopul de a amâna trimiterea sa înjudecată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17

Mai multe imagini:
Judecătoarea cheflie a fost trimisă în judecată
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz