2020-02-17 12:07

„Judecătorul” lui Voiculescu a luat mită de dragul colegelor: Stan Mustaţă a căzut pe mărţişoare

 |  21:01
„Judecătorul” lui Voiculescu a luat mită de dragul colegelor: Stan Mustaţă a căzut pe mărţişoare

Rene Pârşan

Stan Mustaţă, complicele lui Dan Voiculescu şi primul judecător din România condamnat la 10 ani de închisoare, justifică prin stenogramele procurorilor că a luat mită din cauza creşterii galopante a preţurilor la mărţişoare. Bun coleg, băutor fin şi microbist ponderat, Mustaţă se plângea că ziua de 1 Martie îl ruina, că vinul bun l-a făcut să spună şi să facă prostii, iar respectul pentru gloria fotbalului românesc l-au îndemnat să intervină în dosarul fotbaliştilor.

Stan Mustaţă a fost condamnat, în 24 aprilie, la zece ani şi opt luni de închisoare pentru corupţie. În acelaşi dosar au fost judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile. Moraru a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă. Boraciu a primit nouă ani de închisoare, Alexandru şase ani şi patru luni, iar Moraru doi ani.

„Şaptezeci şi cinci de mărţişoare, mânca-ţi-aş gura ta!”

În motivarea deciziei de condamnare, judecătorul precizează că magistratul care l-a acoperit ani întregi pe Voiculescu se plângea de problemele financiare provocate de ziua 1 Martie. „Şaptezeci şi cinci de mărţişoare, mânca-ţi-aş gura ta! Păi, sunt douăzeci şi cinci de grefiere. N-a fost până acum aşa scump. Cel mai ieftin mărţişor cinci lei? Înainte dădeam zece milioane, când eram şef! Zece milioane dădeam, că trebuia să dau şi la şefe pe sus. Şi acuma dau şi la şefe pe sus. Pe cuvânt dacă te mint!”, se plângea Mustaţă unui coleg-

De asemenea, galantul magistrat a cerut să rămână în activitate, deşi depăşise vârsta de pensionare, pentru a putea să mai adune ceva avere din mită. „‎La stabilirea pedepsei, instanţa va avea în vedere şi faptul că inculpatul săvârşea infracţiunile de corupţie pentru a-şi suplimenta veniturile obţinute de la locul de muncă întrucât pretenţiile soţiei, ale fiului şi ale amantei erau mari”, susţin judecătorii lui Mustaţă.

„Gică Popescu e o valoare, dă-l în... de om!”

În plus Mustaţă a fost deranjat şi de anumite sentinţe judecătoreşti date de colegii de la CAB, mai ales în „dosarul fotbaliştilor”. „Bă! Eu ţie ce ţi-am spus bă, că e demenţă! N.! Ce ţi-am spus eu ţie, mă, că e demenţă! Şi cu P (Gică Popescu, n.r.). Au plătit banii, bă, dacă au plătit banii, dă-i mă cu suspendare, dă-l în... de om! Hai, mă, ce dracu, e şi el o valoare, mă!”, s-a revoltat magistratul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine