2020-08-07 01:46

Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat că a primit mită, a fost eliberat din închisoare şi va sta în arest la domiciliu

 |  13:01
Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat că a primit mită, a fost eliberat din închisoare şi va sta în arest la domiciliu

Judecătorul Stan Mustaţă a fost eliberat din închisoare şi va sta în arest la domiciliu. Mustaţă este acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosarele pe care le judeca. În ceea ce o priveşte pe grefiera Mariana Curea, aceasta va fi judecată sub control judiciar, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, marţi, contestaţia judecătorului suspendat Stan Mustaţă în cazul deciziei din 20 octombrie a Curţii de Apel Bucureşti, care i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Totodată, ICCJ a respins contestaţia procurorilor DNA şi a menţinut în cazul grefierei Mariana Curea decizia Curţii de Apel Bucureşti, de înlocuire a arestării preventive cu măsura controlului judiciar.

În perioada în care va fi sub control judiciar, Mariana Curea trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemată, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa şi să meargă la poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere. Mariana Curea mai are interdicţie să părăsească Bucureştiul şi să ia legătura cu judecătorul Stan Mustaţă şi cu martorii din dosarul în care este judecată.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, erau în arest preventiv din 30 aprilie.

În acest dosar de corupţie sunt judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Stan Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Stan Mustaţă le spunea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, la termenul de judecată din 20 octombrie, că este "băutor de vin", iar dacă nu ar fi consumat alcool, ar fi conştientizat "pericolul" şi nu ar mai fi ajuns în boxa acuzaţilor.

"Eu sunt băutor de vin. Mai multe pahare. Alcoolul dezleagă limbile, încălzeşte inimile. (...) Când mergeam să consumăm vin, la grupul sanitar se mai înfiripau discuţii. (...) Seriozitatea dispărea la întâlnirile cu Boraciu. Intram într-o lume fantastică. (...) Cu două săptămâni înainte de Paşte, după ce am băut nişte pahare de vin, Boraciu mi-a zis să soluţionez dosarul ICA, altfel sunt arestat şi lăsat fără pensie. Ceea ce s-a şi întâmplat. Dacă nu aş fi băut, aş fi conştientizat pericolul. Am crezut că era o farsă de-ale lui Boraciu. Dacă nu ar fi fost efectul vinului, nu aş fi fost astăzi aici", a povestit judecătorul Stan Mustaţă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz