2020-08-13 00:37

Judecătorul Stan Mustaţă, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit mită

 |  11:50
Judecătorul Stan Mustaţă, condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit mită

Judecătorul Stan Mustaţă a fost condamnat, vineri, la zece ani şi opt luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca.

În cazul grefierei Mariana Curea, complicea magistratului, instanţa a aplicat o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au dispus ca din pedeapsa de zece ani şi opt luni, aplicată lui Stan Mustaţă, să fie scăzută perioada în care acesta a fost reţinut şi arestat preventiv sau la domiciliu, respectiv între 20 aprilie 2014 şi 10 martie.

În acelaşi dosar au fost judecaţi şi Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Stan Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Judecătorii i-au condamnat pe Boraciu la nouă ani de închisoare, pe Alexandru la şase ani şi patru luni, iar pe Moraru la doi ani.

Decizia de vineri a CAB nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Pe parcursul procesului, Stan Mustaţă le-a spus judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că este "băutor de vin" şi că, dacă nu ar fi consumat alcool, ar fi conştientizat "pericolul" şi nu ar mai fi ajuns în boxa acuzaţilor.

Stan Mustaţă a mai afirmat că dosarul său a fost "fabricat artificial", pornind de la bănuiala că el ar fi încercat să tergiverseze dosarul ICA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-24Parerea ta...

HPTI PESTE TOT ???
24 Apr 2015

Halal Consiliu de Administratie la CFR Calatori? Director in Ministerul Transporturilor si membru in CA la CFR Calatori, Claudiu Dumitrescu sub Control Judiciar pentru presupuse fapte de coruptie… Mai trebuie subliniat ca Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu Silaghi si ea in calitate de presedinte al bordului administrative a aprobat “performantele manageriale de execeptie”, cercetate acum de DNA, regizate de catre fostii directori Valentin Dorobantu si Vasile Secara. In plus, Ioan Rus a mentinut-o in CA de la CFR Calatori pe Dana Galbeni Rachila, cea despre care Curtea de Conturi a Romaniei a precizat ca este vinovata pentru acordare de indemnizatii ilegale de peste 1.300.000 de euro la companiile de sub tutela Ministerului Transporturilor. Tot Dana Galbeni Rachila este cea care in anii trecuti a avut afaceri impreuna cu “regina” achizitiilor de la CFR Calatori, Carmen Maria Popescu. Practic, prin aceste numiri, ministrul Ioan Rus a continuat campania de promovarea a oamenilor garantati de Ovidiu Silaghi si Relu Fenechiu, finalizand practic opera de garare pe linie moarta a CFR Calatori. Totodata, ministrul Ioan Rus precizeaza „că la începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti” si ca „in aceeași hotărâre AGA au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej – Președinte, Dana Rachila Galben și Alexandru Petrescu. Numirea lui Iosif Szentes este practic bomboana de pe coliva falimentarii companiei de stat CFR Calatori, intrucat acesta este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor de transport feroviar de calatori. In acea perioada, Dorobantu si Szentes au „tesut” mersul trenurilor de asa natura incat sa devalizeze compania de stat, dar sa prospere operatorii priva
ANONIM
25 Apr 2015

Aceasta procedura judiciara ticaloasa aplicata FAPTUITORILOR pt infractiuni de CORUPTIE nu face decat sa-i incurajeze . Se merita in RO sa stai in PARNAIE 10 ani pt tunuri de milioane de euro date NATIUNI ROMANE . In USA pt CORUPTIE pe timpul lui AL CAPONE(anii 1940) coruptii erau depusi direct in MINELE PRASITE . In asemrnea situatii si-au pierdut viata doar vreo 17 MAFIOTI ca restul au prins FRICA. Averile lor au fost confiscate 100%.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz