2019-07-19 15:18

Klaus Iohannis DECIDE dacă o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi

 |  13:36
Klaus Iohannis DECIDE dacă o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să decidă dacă o revocă pe şefa DNA. Şeful statului revine din vacanţă de marţi şi este aşteptat să facă marele anunţ, după analiza tuturor documentelor primite.

Klaus Iohannis a declarat, la sfârşitul lunii martie, la Bruxelles, că decizia privind propunerea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, o va lua după Paşti şi că o va explica printr-o declaraţie publică. Preşedintele a spus că va ţine cont de argumentele şi documentele prezentate şi de o parte, şi de cealaltă.

Vă reamintim că Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În raportul CSM cu motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cererii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, procurorii au considerat că ministrul Justiţiei nu a făcut referire punctual la atribuţiile legale încălcate de şefa DNA, ci doar trimiteri cu caracter general. Motivarea a ajuns la Cotroceni.

Ulterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că este pregătit să sesizeze CCR în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut în data de 22 februarie, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

"Pentru aceste fapte şi acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Acesta a mai afirmat că acţiunile Laurei Codruţa Kovesi pot pune în pericol însăşi activitatea instituţiei.

"DNA trebuie să continue să funcţioneze în mod legal. DNA nu se identifică cu procurorul şef ale cărui acţiuni au demonstrat că pot pune în pericol chiar instituţia pe care o conduce, prin comportament discreţionar, sfidarea Parlamentului, contestarea deciziilor CCR. Statul de drept este statul în care acţiunea fiecărei autorităţi publice este reglementată prin lege, se supune legii în spiritul valorilor democratice", a spus Toader.

Laura Codruţa Koveşi a reacţionat vineri după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a ei din funcţia de procuror şef al DNA.

"Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției", a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un comunicat de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-10Parerea ta...

ORACOL
10 Apr 2018

ba narozilor . cind a-ti trimiso la bruxel , au facut-o informatoare si pregatita pentru agent dublu . mama si ce dubluri - copi dupa acte si dosare secrete le-a dat gratis . voi a-ti trimiso . sa vezi cerahat iese pe urma . a adus paguba tari si economiei de peste 100 miliarde euro . dar si increderea in justitia ei. sa vedem ce functie dubla , ii pregateste cei de moghorosi - maghiarime
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Apr 2018

LEVST.-lasa ca vine Monarhia cu aport britanic....si face un paradis in Romania,lapte si miere,bla bla blaaaaaaa..adica chiar nu vezi ca Mafia vrea sa desfiinteze DNA-ul?ce tot ne barai la cap cu aiureli,nici macar dosarele Revolutiei si Mineriada inca nu s-au finalizat si deja pSD-ul cloceste tot felul de porcarii...iar presedintele nu este seful guvernului ca sa guverneze,acolo e tot pSD-ul cu scamatoriile
LEVST.
10 Apr 2018

Romania chiar si in aceasta ipostaza produce fluvii de lapte si miere, numai ca romanilor li s-a pus botnita pentru a nu avea acces la ele, acestea sunt canalizate spre un numar infim de "romani"(de fapt, anti-romani), conducerea tarii, si nu numai guvernul, ci TOATA conducerea tarii...malai -mare "revine din vacanta", adica din vacanta dintre vacante, el singur s-a transformat in pres (...edinte) al mafiilor, daca se comporta cum a racnit, INAINTE de a a fi numit in functie, alta era Romania, insa el -in MOD INTENTIONAT(***)- s-a lasat -in pasul fetelor de la Capalna(adica incet-incet)- deposedat de prerogative, as ca rezultatul este cel normal(in asa situatie) pesedeul=mafiile, taie si spanzura...Nimic mai simplu...(*** iar aceasta pentru ca el dintotdeauna a fost un borfas communist, eventual transformat in neo-communist, cu ifose de capitalist)
LEVST.
10 Apr 2018

intrebarea cu 'dosarele revolutiei", etc, este pur non-sens, tocmai pentru asta nu s-au finalizat, pentru ca indivizi ca malai-mare si dragnea, conduc natia, insa daca ne-am intoarce la Monarhie SI NUMAI cu aport Englez, odata cu aceasta am "importa" vreo cateva mii bune de specialisti din toate domeniile(***) , inclusive politisti, detectivi, procurori, judecatori, etc., care vor face ordine -in no time- si in aceste dosare, altfel se vor "finaliza", cand marii actori vor fi oale si urcioare, sau cand vor trece de 85-90 de ani( ca astia traiesc precum tzestoasele!), cand nu le mai pasa de nimic, absolut de nimic...(*** si sunt extrem de multi romani, plecati de tineri din tara, necontaminati de neocomunismul mioritico-balcanic, si care au facut excelente figuri, in domeniile lor de activitate , iar multi vor veni chiar pe propriile speze, doar din dorinta si pentru a face ordine in tara...)
LEVST.
10 Apr 2018

indifferent de conotatiile internationale(daca nu cumva cu atat mai mult!) Romania are nevoie de aceasta schimbare radicala, iar optiunea Monarhie cu aport Englez nu este intamplatoare, mai toate tarile din Commonwealth sunt de top10, iar alte tari asteapta in anticamera sa intre in organizatie... altfel sunt tari care functioneaza f. bine fara Monarhie Britanica (deci NU asta vreau sa spun- intrebarea este o rastalmacire), chiar si ca republici, dar nu vad de ce ne-ar interesa prea mult alte tari, asta este situatia Romaniei si asta este calea pe care o vad eu, de a iesi din ea...Cum vad altii, am intrebat de zeci de ori, nimeni nu are nicio idee, sau nu o expune banuind ca s-ar face ridicol( retorici de genul" sa ne schimbam toti", " sa fie trimisi la inchisoare", etc, toate la modul impersonal, dovada inexistentei altei alternative, sau fricii de a o spune)...Faptele sunt fapte Anglia a fost Lumina Lumii ( de peste O MIE DE ANI)si continua sa fie Centrul Balantei puterilor mondiale, fie ca aceasta balanta este Paris/Berlin -Londra-Washington, Ierusalim, etc. , important si adevarat, real , este ca Londra este centrul de greutate, pana si multimilardarii rusi, s-au refugiat acolo...
LEVST.
10 Apr 2018

vad ca unii aleg exact un surcel dintre arborii Sequoia...Europa de est a fost si este jefuita -IN PRIMUL RAND SI DIN CAUZA- conducatorilor nationali(Romania este cap de afis), iar despre Izrael, nu vad ce atata zbucium, Izraelul conduce, de facto, lumea, nu cred ca sunt interesati in niciun razboi , mic sau mare, soarta lor de Popor Ales, este sa indrume omenirea spre salvare, tocmai de asta toate marile genii- in mai toate domniile- sunt Evrei...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Apr 2018

chestia cu "popor ales" tine-o pentru tine..eu nu cred in asemenea TAMPeNIE pseudo-religioasa///Exista intr-adevar o civilizatie exrem de avansata care traieste printre noi dar aia NU SUNT EVREI,sunt altceva....pana si biblia le spune FARISEI la evreii tai care se cred buricul pamantului...vezi ca exista o zicala chinezeasca AROGANTA TE FACE ORB...adica stai cu nasul pe sus si nu mai vezi padurea de barna proprie numita nas
LEVST.
10 Apr 2018

intradevar, "tampenia" este pseudo-religioasa, adica este REALA, in fond face si sens, toate lucrurile (pamantesti sau cosmice) urmeaza o ierarhie, de ce nu ar fi si aici, un Popor Conducator, numit istoric si religios(istoria, oricum, se confunda cu religia), Poporul Ales, nu este vorba ca ar fi fost ales de un dumnezuu cu calitatile date de Biblie, este vorba de extraterestrii care au vizitat Pamantul si la acea data, au constatat ca tribul lui Abraham(Avraam) era cel mai evoluat, traia dupa anumite reguli pozitive( ca termen general),etc ...Asa ca acesti dumnezei extraterestri( iei insasi cu puteri limitate in fata fortelor cosmice) i-au instruit pe acestia in multe privinte si i-a stramutat intr-un loc mai propice unui trai imbelsugat si mai usor, iar cu invataturile primite si caracteristicile naturale ale noului loc, Izraelienii s-au dezvoltat cu mult, deasupra tuturor neamurilor, care -tocmai din invidie ,prosteasca, as adauga- au incercat de sute de ori sa distruga aceasta semintie...Dar cum am mai zis :Cine se poate pune cu Dumnezeul lui Abraham?!
LEVST.
10 Apr 2018

erata-"... ei insasi...'
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray