2020-07-07 09:15

Klaus Iohannis renunță! Decizie majoră a președintelui înainte de alegeri

 |  12:20
Klaus Iohannis renunță! Decizie majoră a președintelui înainte de alegeri

Klaus Iohannis a renunțat la un eveniment important chiar înainte de alegerile europarlamentare. Președintele a decis să-l amâne. Anunț a fost făcut acum.

Klaus Iohannis a renunțat la evenimentul de pe 20 mai, de comemorare a victimelor de la Revoluția Română, după ce a fost contestat.

Președintele a decis să amâne momentul omagial pentru o dată ulterioară, pentru a elimina orice suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm. 

„În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la oportunitatea organizării, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne în cadrul căreia, la 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, anul 2019 urma să fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revoluției Române cu perioada electorală în care ne aflăm în prezent și din profund respect pentru toți cei care au luptat pentru democrație și libertate în anii tiraniei comuniste, Președintele Klaus Iohannis a decis să amâne evenimentul pentru o dată ulterioară.

Încă de la preluarea mandatului, Președintele României a acționat constant pentru condamnarea crimelor și abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum și pentru omagierea victimelor totalitarismului. 

Președintele Klaus Iohannis consideră că lecțiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corectă a istoriei și a ororilor pe care comunismul le-a produs în România trebuie să reprezinte pentru noi toți un exercițiu civic permanent”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-17Parerea ta...

VARLAAM
17 Mai 2019

ANONIM
17 Mai 2019

Ce jigodie...a vazut ca nu vin invitatii...se retrag pe capete si ca sa nu stea singur la Cotroceni( cum de altfel sta cca 3 zile ) cica a anulat ...SICTIR JAVRA si slugilor tale de consilieri redusi mintal...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz