2020-08-10 02:33

Klaus Iohannis RUPE TĂCEREA. Cum răspunde propunerii de a deveni PREȘEDINTE al Consiliului European

 |  18:06
Klaus Iohannis RUPE TĂCEREA. Cum răspunde propunerii de a deveni PREȘEDINTE al Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis rupe tăcerea și își spune pentru prima dată părerea despre zvonurile conform cărora ar urma să devină preşedintele Consiliului European în locul lui Donald Tusk.

”Reporter: Voiam să vă întreb, cât de mult vă place Bruxelles-ul, şi dacă v-aţi gândit la o mutare permanentă aici. Sunt unele voci care spun că ar fi bine să vă avem drept preşedinte al Consiliului (n.r. - European).

Klaus Iohannis: Dacă asta este opinia cuiva, cu siguranţă că nu am o problemă cu asta, dar nu cred că în acest moment este bine să discutăm zvonuri. Vom începe o negociere pentru preşedinţia Comisiei Europene. Nu avem, în acest moment, rezultate semnificative în ce priveşte această negociere. Să aşteptăm să vedem cum merge această discuţie, astăzi, poate mâine sau poate la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice şi este pur şi simplu prea devreme să spunem cine va fi pe ce funcţie. Să sperăm că toată lumea va fi de acord să negociem rapid pentru a avea nişte nume pentru aceste poziţii cât mai repede cu putinţă pentru că acesta ar fi rezultatul cel mai bun” a declarat președintele, joi, la Bruxelles.

În ultima perioadă, mai multe publicații internaționale au vehiculat numele lui Klaus Iohannis printre favoriții care ar putea prelua președinția Consiliului European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-20

In legatura cu acest articol...

Iohannis a DECIS: România va avea un Registru național al INFRACTORILOR sexuali

Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova și-a dat DEMISIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz