2020-07-05 16:57

Kovesi, capac sub panou. Asesoft Ploieşti, spălătoria de bani a lui Ghiţă

 |  21:01
Kovesi, capac sub panou. Asesoft Ploieşti, spălătoria de bani a lui Ghiţă

Rene Pârşan

Sebastian Ghiţă, deputat PSD, mogul media şi prieten de nădejde al premierului Ponta, este cercetat într-un nou dosar de corupţie, mai precis de spălare de bani prin echipa de baschet Asesoft Ploieşti, şi de faptul că l-a mituit pe omul său de casă, Iulian Bădescu, fostul primar al oraşului. Ghiţă este cercetat sub control judiciar şi în cazul privind deturnarea de fonduri europene, cunoscut ca Dosarul Herţanu, după numele principalului personaj, cumnatul lui Ponta. Numele lui Iulian Bădescu apare şi în acest caz.

Aflat sub control judiciar în Dosarul Herţanu, Sebastian Ghiţă a venit, marţi la sediul DNA Ploieşti unde i s-au prezentat noile acuzaţii de corupţie. Potrivit unui comunicat de presă, deputatul este cercetat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Iulian Bădescu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. În 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat unui club sportiv, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, de 1,5 milioane de lei, „ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale, cât şi un folos necuvenit, obţinut de asociaţia respectivă”, zic procurorii.

„Această finanţare a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul «Promovarea sportului de performanţă», organizată, în baza legii privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti). Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care suspectul Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”, se arată în comunicatul oficial al DNA.

„Echipa nu mi-a aparținut niciodată!”

La rândul său, Ghiță s-a apărat în faţa jurnaliştilor şi afirmă spune că ceva i-a „dat cu rest”. „Subiectul de astăzi vizează o chestiune destul de complicată şi care, odată şi odată, va trebui discutată la nivel naţional, fie rezolvată printr-o hotărâre de Guvern, fie rezolvată în Parlament, şi ţine de finanţarea sportului în România. Acuzaţiile aduse primarului Bădescu şi mie ţin de finanţarea echipei de baschet din Ploieşti. Chiar dacă această echipă nu mi-a aparţinut niciodată, se presupune, sau procurorii verifică, nu m-au acuzat încă, verifică felul în care această finanţare a fost acordată echipei de baschet din Ploieşti, presupunându-se că l-am determinat de primar, instigat, să ofere această finanţare”.

Întrebat dacă l-a determinat pe fostul edil Bădescu să finanţeze echipa de baschet CSU Asesoft Ploieşti cu bani de la bugetul local, Ghiţă a spus că finanţările nu se acordă de către primar.

„Ştiţi că lucrurile sunt oarecum diferite din punctul nostru de vedere, al celor din politică. Un Consiliu Local ales de cetăţeni determină, votează şi hotărăşte oportunitatea cheltuirii unor sume de bani, iar primarul duce la îndeplinire această chestiune, procurorii tind să creadă că primarul este cel care dirijează lucrurile şi are un rol mai important”, l-a apărat deputatul pe prietenul său Bădescu.

„Ceva mi-a dat cu rest: valoarea respectivului imobil şi valoarea finanţării primite de echipa de baschet de la primărie sunt aproape egale. Ce nu prea înţeleg este: dacă tot controlam o firmă care avea o casă şi nişte bani se dorea să ajungă la baschet, de ce nu s-or fi dat banii la baschet şi a trebuit să-i ia primarul ca să-i dea de la primărie… E ceva care nu reuşesc să înţeleg. (…) Se presupune că primarul a primit o casă ca să dea banii din bugetul local, dar casa avea aceeaşi valoare ca banii din bugetul local. Şi atunci, la ce dracu’ să-i mai dai o casă…”, a încheiat Ghiţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz