2019-10-16 00:47

UPDATE.KOVESI câștigă definitiv procesele cu Inspecția JUDICIARĂ. Judecătorii de la ÎCCJ au decis că fosta șefă DNA nu a săvârșit abateri disciplinare

 |  14:56
UPDATE.KOVESI câștigă definitiv procesele cu Inspecția JUDICIARĂ. Judecătorii  de la ÎCCJ au decis că fosta șefă DNA nu a săvârșit abateri disciplinare

UPDATE Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, a doua acţiune disciplinară deschisă de Inspecţia Judiciară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, hotărând că fosta şefă a DNA nu a săvârşit o abatere disciplinară pentru că nu s-a prezentat la Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009. Decizia a fost luată cu unanimitate, hotărârea instanţei fiind definitivă. Acesta este al doilea proces pe care Laura Kovesi îl câştigă împotriva Inspecţiei Judiciare, după ce Instanţa supremă a decis, tot luni, că ea nu a săvârşit abatere disciplinară când şi-a desemnat consiliera, judecătoarea Dana Tiţian, să efectueze un control la structurile DNA din Suceava şi Iaşi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, luni, recursul Inspecţiei Judiciare şi a decis că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a săvârşit abatere disciplinară când şi-a desemnat consiliera, judecătoarea Dana Tiţian, să efectueze un control la structurile DNA din Suceava şi Iaşi, informează Agerpres. Decizia instanţei este definitivă.

Doi magistraţi din complet, Corina Alina Corbu şi Maria Hrudei, au făcut opinie separată, în sensul admiterii acţiunii disciplinare şi sancţionării lui Kovesi cu avertisment. Corina Alina Corbu este preşedintele Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Instanţei supreme. Ea a fost trimisă în judecată de DNA în anul 2014 pentru complicitate la favorizarea făptuitorului, fiind achitată definitiv în mai 2018. Iniţial, în iunie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Laura Codruţa Kovesi nu a săvârşit o abatere disciplinară în acest caz, însă Inspecţia Judiciară a făcut recurs, respins luni de Instanţa supremă. Inspecţia Judiciară susţine că Kovesi a emis un ordin, în anul 2017, prin care consiliera sa, judecătoarea Dana Tiţian, a fost desemnată să facă parte dintr-o comisie de control la structurile teritoriale ale DNA din Iaşi şi Suceava. În opinia Inspecţiei Judiciare, Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător să controleze activitatea unor procurori.  Inspecţia Judiciară mai are o acţiune deschisă împotriva lui Kovesi la Instanţa supremă, în legătură cu neprezentarea la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, acţiune care a rămas în pronunţare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

ANONIM
25 Mar 2019

DAR TAMTARAMUL LUI FRATISU DE LA GAZE , CUM RAMINE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray