2019-12-15 17:56

Kovesi, citată în 7 martie la Secţia specială de anchetare a magistraţilor

 |  11:12
Kovesi, citată în 7 martie la Secţia specială de anchetare a magistraţilor

Laura Codruţa Kovesi a fost citată din nou pentru săptămâna viitoare la Secţia specială de anchetare a magistraţilor pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de către Sebastian Ghiţă.

”Am aflat prin intermediul presei că voi fi citată pentru audiere la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. După ce a apărut ştirea în presă, am primit şi o citaţie scrisă, pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secţie pentru audiere”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro.

Exact în ziua de 7 martie, în cadrul conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European – liderii grupurilor politice şi preşedintele forului – se vor decide următorii paşi de urmat în privinţa numirii procurorului-şef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri 26 voturi miercuri în comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziţiei de procuror-şef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franţa) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obţinut un singur vot. Un vot a fost nul.

Kovesi a câştigat marţi seară şi votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, primind 12 voturi, în vreme ce Francois Bohnert (Franţa) a obţinut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obţinut un singur vot.

Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

CIRC MAFIOT COMPLICI FAMIGLIA
28 Feb 2019

totul e circ si tiganie facute de mafia complicilor lui Ghita care si in ziua de azi executa ordinele acestuia
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Feb 2019

si GHITA de ce nu vine sa-si sustina plangerea? sau pentru el nu se mai respecta legile
GIGOLO GHITA
28 Feb 2019

BA DAR EA , CE CAUTA LA GIGOLO GHITA ACASA SI LA UMERI CRACI IN CRAMA ? PARCA A LUAT BANI SI DE O MASINA ? AVEA APARTAMENT PROPIETATE PERSONALA SI STATEA SI LA STAT IN CASA DE 300 MP ? SA VEDEM CU PROPIETATILE DIN AMERICA ?
MAFIA PSD
28 Feb 2019

Organizatia mafiota psd-alde incearca sa ascunda meritele d- nei Kovesi in PE anutzind '' audierea'' pe 7 martie , zi decisiva pentru ocuparea functiei de procuror sef european. Alianta ANTI-ROMANEASCA PSD-ALDE-UDMR CU NOUL SIMBOL '' STEAGUL MAGHIAR'' SE VA UMPLE DIN NOU DE RIDICOL CA SI TRIMISA LOR grapini CARE A INCERCAT O HOTIE '' MADE IN PSD'' PENTRU CARE PUSCARIASUL draknea A FOST CONDAMNAT. NU VETI REUSI GUNOAIE BOLSEVICE SA STOPATI DRUMUL UNUI ROMAN ADEVARAT INTR-O FUNCTIE MERITATA. JOS MAFIA PSD , JOS BOLSEVICII ANALFABETI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray