2019-08-20 03:59

Kovesi crede că graţierea şi amnistia "nu sunt oportune"

 |  11:26
Kovesi crede că graţierea şi amnistia "nu sunt oportune"

Prezentă la sediul CSM, şefa DNA Laura Codruța Kovesi susţine că ordonanțele de urgență privind graţierea şi amnistia sunt în acest moment cât se poate de inoportune.

„Din punctul nostru de vedere, niciunul dintre cele două acte normative nu este oportun. Am pus pe siteul instituţiei punctul de vedere al DNA. Din perspectiva noastră, practic, într-o ordonanţă de urgenţă are loc o dezincriminare parţială, mascată, a infracţiunii de abuz în serviciu, practic toţi cei care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu încălcând legea şi au produs prejudicii vor fi apăraţi de pedeapsă. În ceea ce priveşte graţierea, noi am înaintat, de asemenea, un punct de vedere: abuzul în serviciu şi infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie vor fi graţiate, dacă acest proiect va intra în vigoare”, a declarat şefa DNA.

Totodată, Kovesi afirmă că astfel “toate prejudiciile care au fost constatate nu vor mai putea fi acoperite”. „Nu a negat nimeni dreptul Parlamentului sau a Guvernului de a emite ordonanţe, noi am emis puncte de vedere tehnice pe ceea ce înseamnă dezincriminarea unor infracţiuni atât de grave, cum este cea a abuzului în serviciu. Toate prejudiciile care au fost constatate nu vor mai putea fi acoperite (...) Statul a cheltuit bani cu investigarea acestor infracţiuni, a cheltuit bani cu judecarea acestor infracţiuni, iar acum ştergem cu buretele tot, ca ulterior statul să cheltuie alţi bani pentru a-şi recupera prejudiciile. Doar în dosaarele DNA, în ultimii trei ani, suma valorilor indisponibilizate de DNA a fost de peste 1.5. miliarde de euro”, a încheiat Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

ANONIM
25 Ian 2017

Legea de abilitare a guvernului de a emite ordonane de urgenț ( verificată cumva și de către CCR ?), parcă nu oferă guvernului abilitarea de a emite ordonanțe de urgență și în problematica menționată în articol ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray