2019-08-20 04:12

Kovesi: DRAGNEA va fi trimis în JUDECATĂ până la finalul acestei luni

 |  15:41
Kovesi: DRAGNEA va fi trimis în JUDECATĂ până la finalul acestei luni

Florentin Dincă

Liviu Dragnea va fi trimis în judecată până la sfârşitul acestei luni, în dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care preşedintele PSD este acuzat de fapte de corupţie, conform declaraţiei şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Dosarul a fost retrimis anul trecut la instanţa supremă ca să verifice dacă modul în care a fost instrumentat a fost corect. Kovesi precizează că dosarul este perfect legal. "Aceste dosar a fost trimis la ICCJ in cursul anului trecut. S-au discutat exceptiile invocate in camera preliminara, s-a verificat legalitatea probelor, s-a decis ca modul de instrumentare a fost legal si s-a dispus inceperea judecatii. La sfârşitul lunii ianuarie va fi primul termen de judecata in acest dosar", a spus Kovesi, citată de ronaniatv.net.

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu, dar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă". Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

CORNELIU
18 Ian 2017

sa fure!
TAYIO
18 Ian 2017

Cucuveau ar ttrebui sa.si faca mai intai curat in propria ograda ! S.au van dut active sechestrate de DNA ! Iar banii s.au imp artit frateste ! Multe di n sesizari au fost dosite ! O colega a ascuns mai multe sesizari despre nu tzzi si neamurile ei ! De ci prima grija- curatenie in casa !
ION
18 Ian 2017

Are termen pe 31 ianuarie la ICCJ !
ION
18 Ian 2017

Are termen pe 31 ianuarie la ICCJ !
ANTICUCUVEAUA
18 Ian 2017

Impreuna cu tine supusa l ui Basescu!La puscariei n u mai juca teatru cum .ca ai fi vreo Ecaterina Teo doroiu .ca cazi in penibi l.Esti o mafioata de rang inalt.
BOMBONIKA
18 Ian 2017

VALELEEEEEUUUUUU MA MANAN CA KYZDA...........UNDE E STI DRAC-NEA AI FUGIT IN BRAZILIA LA CURVE
BUDIGAI JEGOSI
19 Ian 2017

A FRECAT TIPARU 12 ANI . A FACUT PAGUBA ECONOMIEI NATIONALE DE PESTE 1 000 MILIARDE EURO . TRADARE D E TARA
CROCODILUL FLAMAND
19 Ian 2017

LA PUSCARIIEEE........CU EXECUTAREEEE............. .....TELE-MARLANUL
URSULESCU IOAN.
20 Ian 2017

Eu nu vreau sa contrazic pe nimeni dar un lucru este clar ai gresit platesti nu putem sa mergem anainte cu acesti oameni .Asa eu cred ca nu vom ajunge la nici un rezultat.
COCUT VALERIA
20 Ian 2017

Cei care sunt furiosi pe Kovesi au motivele lor onieroase .Isi sutin propriile hotii .
CRUCIATUL
20 Ian 2017

Voi gândiți când scrieți ?
TRUMP
21 Ian 2017

Multi habar n-au ca tot kovesi este cea care a CLASAT DOSARUL PSEUDOREVOLUTIEI din 1989,acum cativa ani,cel in care trebuia sa fie urmariti penal si condamnati iliescu si alti acoliti din clica lui,ptr crimele de atunci.kovesi nu este Alba -ca-Zapada ,treziti-va dragilor !
LULU
22 Ian 2017

Ce nu-nteleg e ce le ia atata timp la aia de la curte sa verifice daca dosatul e bine facut? Aia nu sunt platiti din banii nostri? Ar trebui sa judece maine, sa dea sentinta si sa treaca mai departe, ce o tot lungesc atata?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray