2019-12-13 16:06

Kövesi: Guvernul a lucrat ÎN SECRET. Iordache M-A MINȚIT!

 |  13:23
Kövesi: Guvernul a lucrat ÎN SECRET. Iordache M-A MINȚIT!

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, lansează un atac dur la adresa ministrului Justiției, Florin Iordache, acuzându-l că a mințit-o deliberat, săptămâna trecută, referitor la modificarea legislației penale.

„Am avut discuție cu ministrul Justiției într-un cadru instituțional, împreună cu procurorul general și cu procurorul-șef DIICOT, săptămâna trecută, într-o zi de luni (...), ocazie cu care domnul ministru a promis ferm că orice modificare de lege se va face, atât a Codului penal, a Codului de procedură penală sau a oricărei legi care ne influențează activitatea, va fi discutată în sistem. Văd că și-a încălcat această promisiune. De fapt, mă așteptam”, a spus Kovesi la Europa FM, declarație citată de Agerpres.

Referindu-se la declarațiile lui Florin Iordache cu privire la elaborarea a două acte normative — unul care vizează grațierea pentru anumite fapte și un altul care ține cont de deciziile CCR în domeniu—, șefa DNA a spus că se îndoiește de buna-credință a ministrului.

"Practica judiciară, cel puțin cea după decizia Curții Constituționale privind abuzul în serviciu, este o practică unitară. (...) Este foarte clară și motivarea Curții Constituționale, nu văd ce ar trebui clarificat. Dar, dacă este așa, pentru că în acest moment eu mă îndoiesc de buna-credință, cel puțin a ministrului de Justiție, care a promis că astfel de proiecte vor fi discutate înainte și nu după (...), mă îndoiesc că este de bună-credință. Și, dacă este doar o clarificare, de ce se lucrează în secret? De ce se lucrează noaptea și nu are nimeni acces la aceste proiecte? De ce trebuie să le citim pur și simplu din Monitorul Oficial și adoptate în ședință de Guvern? De ce nu sunt trecute pe ordinea de zi, dacă este doar o simplă clarificare? De ce nu este o procedură transparentă?", a afirmat Kovesi.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că potrivit Constituției, „avem voie să dăm grațiere și amnistie”, deci aceste lucruri "nu sunt împotriva legii".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18

In legatura cu acest articol...

Câți condamnați ar urma să beneficieze de grațiere

Premierul Sorin GRINDEANU: „Nu sunt împotriva legii"

Mobilizare anti PSD. Bucureştenii ies în stradă împotriva amnistiei şi graţierii

Iohannis a reușit să-l convingă pe Grindeanu: Ordonanța grațierii a fost AMÂNATĂ

Iohannis, decis să stopeze abuzul PSD. Participă la ședința de Guvern

Solicitările judecătorilor către premierul GRINDEANU
Parerea ta...

BASESCU
18 Ian 2017

MINTE M-AI MULT CA TINE ? ????
BASESCU
18 Ian 2017

MINTE MAI MULT CA TINE ?? ???
BASESCU
18 Ian 2017

MINTE MAI MULT CA TINE ?? ???
DOCTORUL
18 Ian 2017

CATE CLONE A FACUT MA-TA BASESCULE
DAN
18 Ian 2017

care sistem ?
TOT EU
18 Ian 2017

Mai bine clonă decât un avorton ca așa zisul do ctor .....
CROCODILUL FLAMAND
18 Ian 2017

VOR SA LEGALIZEZE ORICE F RAUDA PANA LA 50.000DE EU RO.............DECI POTI SA FURI SI UN MILION DE E URO PE BAZA DE CONTRACTE CU DEDICATIE MODEL GHITZA -UDREA................DAR MAXIM 50.000DE EURO FRAU DA PER CONTRACT.......... ...........SI TOTUL E LEG AL..............ROMANIA T ARA MAFIEI TZYGANESTI.... ......MAFIA FSN-PSD-KRKRA AAAAAA................... .KRAKRAAAAAAAAAAAAAA..... ..................KRAKRAA AAAAAAAAAAAAAAAAAA
CROCODIL
18 Ian 2017

SA INTELEG CA TU AI DREPT UL SA MINTI ....I-AR CEIL ALTI NU AU ACEST DREP T !!!! DAR CINE ESTI T U SA AI ACEST DREPT ???
SISTEMUL TICALOSIT
18 Ian 2017

CONTINUAT DE IOHANIS A FA CUT DOSARE LA COMANDA A CUM TREBUIE REVENIT LA NO RMAL ! CAPISCO?
MăGAR
18 Ian 2017

Dar de când Guvernului u ie sa îți ceara ție vo ie ce să facă CINE E STI TU ????
MăGAR
18 Ian 2017

Dar de când Guvernului u ie sa îți ceara ție vo ie ce să facă CINE E STI TU ????
MăGAR
18 Ian 2017

Dar de când Guvernul tre buie sa îți ceara ție voie ce să facă CINE ESTI TU ????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray