2020-02-18 20:53

Kovesi PIERDE din nou! Curtea de Apel, DECIZIE de ultimă oră în defavoarea fostei șefe a DNA

 |  14:30
Kovesi PIERDE din nou! Curtea de Apel, DECIZIE de ultimă oră în defavoarea fostei șefe a DNA

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, marţi, să anuleze ordinul prin care fostul procuror-şef DNA Laura Codruţa Kovesi a revocat-o din Direcţie pe Mihaiela Moraru-Iorga, dar au respins ca nefondată cererea de daune morale. Decizia judecătorilor nu e definitivă.

"Respinge excepţiile inadmisibilităţii, lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor persoane fizice şi lipsei interesului reclamantei. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anulează adresa nr. 1840/C/2017/16.08.2017 emisă de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Admite în parte capătul de cerere privind cheltuielile de judecată şi obligă pârâtul Instituţia Procurorului Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie către reclamantă la cheltuieli de judecată în sumă de 3000 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial redus", se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, citată de Mediafax.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, recursul putându-se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ si Fiscal.

În septembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru. În cadrul procesului în care Iorga a acţionat-o în instanţă pe fosta şefă a DNA, judecătorii au dispus că Mihaiela Iorga se poate întoarce în parchetul anticorupţie.

Fostul procuror-şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp. Ulterior, Moraru Iorga a contestat în instanţă ordinul de revocare.

Mihaiela Moraru-Iorga a fost numită, marţi, procuror de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pentru un mandat de trei ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-19Parerea ta...

ARMATA CELOR 12 MAIMUTE
19 Feb 2019

situatia este foarte grava in tara.talhariile si hotiile s-au inmultit .toader a eliberat talharii si acum situatia este scapata de sub control .talharii intra peste oameni in case ,sparg locuinte. politia este depasita de situatie.toader trebuie arestat urgent pentru favorizarea infractorilor.deja siguranta cetatenilor este pusa in pericol.tara este un haos.
OFENSIVA BORFASILOR
19 Feb 2019

Procurorul moraru iorga apropiata. de trustul tv al puscariasului felix nu are ce cauta in acea pseudo-sectie de '' anchetare a magistratilor''. Golania asta (sectia) este arma mafiei psd pentru intimidarea magistratilor care ancheteaza lichele ale mafiei psd. Este neconforma cu cerintele Comisiei de la Venetia , GRECO SI MCV. Fostul procuror comunist de la Panciu tuDOREL VA RASPUNDE IN FATA LEGII PENTRU DISTRUGEREA SISTEMULUI JUDICIAR SI SUBMINAREA ACTULUI DE JUSTITIE. NU VEI SCAPA LICHEA BOLȘEVICA CARE TE-AI VÂNDUT MAFIEI PSD.
DACĂ PROASTA ASTA
19 Feb 2019

MEDIOCRĂ, CARE SE VISEAZĂ LA UE, N-AR FI PRIVIT NUMAI CE VREA EA CÂND SE DĂDEA ȘEFĂ, N-AM FI AVUT PARLAMENTUL ĂSTA ȘI NICI CONDUCĂTORII DE AZI. SYCTIR ORICĂRUI SPECIMEN CARE ÎȘI FACE ”MESERIA” PE TURNĂTORIE SCĂPÂND ALTE PUTORI SUPER-PENALE, NU PE ANCHETE ȘI SUDOARE! COMUNISMUL N-A MURIT = ESTE MULTIPLICAT LA PUTEREA A 3-A! Mă minunez când văd proști care fie sunt de acord, fie sunt indiferenți, fie aprobă ”rezolvarea” dosarelor suplinind munca putorilor de procurori prin TURNĂTORIE! Iar ce-i mai grav...NE SCAPĂ DE DRACU, DAR NI-L LASĂ LIBER PE TAC-SU DOAR PENTRU CĂ A TURNAT PE FRAC-SU! SCÂRBĂ MAXIMĂ! Iar, în toată tărășenia asta, atât dracu, cât și tac-su o duc bine, indiferent de situație (libertate și/sau pușcărie) pentru că au destui bani cât să mituiască în stânga-dreapta și s-o ducă REGEȘTE...EI, ȘI TOT NEAMUL LOR!
GIGOLO GHITA
19 Feb 2019

A FOST IN TOATE MACIUCILE . CA MATA HARI DE PLESCOI . SA VEZI CA PLESCOI SI TIGANI EI NU O IARTA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine