2020-01-24 08:12

Kovesi, primele DECLARAȚII la sosirea în țară: ”E un VOT pentru tot sistemul de justiție”

 |  20:49
Kovesi, primele DECLARAȚII la sosirea în țară: ”E un VOT pentru tot sistemul de justiție”

Fosta şefă a DNA s-a întors miercuri după-amiază în ţară, după victoria de la Bruxelles. Kovesi a fost aşteptată de presă, dar şi de mai mulţi susţinători, la aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Ea a făcut o scurtă declaraţie.

“Sunt foarte onorată, sunt foarte bucuroasă”, a spus ea. “Nu e un vot doar pentru mine, e pentru tot sistemul de justiţie român, pentru cetăţenii care susţin statul de drept pentru toţi judecătorii şi procurorii care lucrează sub presiune. Aştept decizia decidenţilor europeni. M-am înscris singură în această procedură, nu am avut sprijinul Guvernului de la Bucureşti, nu l-am cerut şi nici nu îl aştept. Sunt onorată de decizie, dar aştept decizia care se va lua de către politicieni. A fost foarte important pentru mine că m-aţi susţinut.”

“Sunt alături de colegii mei judecători şi procurori. Ce se întâmplă în aceste zile în justiţia din România este extrem de grav. Colegii mei se luptă împotriva subordonării justiţiei de către politic”

Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European (LIBE) a decis  miercuri prin vot secret să propună numele Codruței Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Kovesi a obținut 26 voturi în comisia pentru libertăți civile și justiție! Ea este urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE).

De asemenea, Kovesi a obţinut marţi seară cele mai multe voturi, 12, în Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

LIANA
28 Feb 2019

Stiu cei din PPE ce grad are,, zeitza ''si pe cine reprezinta ea de fapt Cred ca in cazul in care va ajunge acolo vom afla lucruri ingrozitoare despre aceasta fiinta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray