2019-10-15 16:45

Kovesi REFUZĂ să meargă la audierile de la comisia de anchetă a alegerilor

 |  16:08
Kovesi REFUZĂ să meargă la audierile de la comisia de anchetă a alegerilor

Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009. Procurorul-șef al DNA a trimis o scrisoare comisiei, în care afirmă că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligați să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară pentru că fac parte din puterea judecătorească, transmite Stiripesurse.ro.

„La data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că «procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească»”, scrie procurorul-șef al DNA în scrisoarea adresată lui Mihai Fifor, președintele comisiei.

Kovesi menționează și două decizii ale Curții Constituționale (nr. 317/2006 și nr. 45/1994), potrivit cărora dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale.

„Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisiei de anchetă”, își încheie Kovesi scrisoarea.

Potrivit hotărârii de înființare a comisiei, în cazul refuzului de a colabora, se poate ajunge la sesizarea conducătorului autorităţii sau instituţiei unde îşi desfăşoară activitatea persoana citată, în vederea aplicării în mod corespunzător a prevederilor regulamentelor de organizare şi funcţionare a instituţiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru infracţiunea prevăzută de articolul 267 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-08Parerea ta...

DNA
08 Iun 2017

Kovesi pai daca nu ii arestezi si te uiti la ei cum fura au prins tupeu infractorii astia.dorneanu dragnea iordache puscarie 20 de ani .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Iun 2017

ha ha ha..se zvarcolesc infractorii,le-a ajuns funia la par
TOBA DE ESAPAMENT
09 Iun 2017

O doare la bascheti de parlament.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray