2020-08-13 00:49

Kovesi: Statul trebuie să primească UN MILIARD de EURO doar din investigațiile DNA

 |  11:05
Kovesi: Statul trebuie să primească UN MILIARD de EURO doar din investigațiile DNA

Procurorul-șef al DNA Codruța Kovesi participă la o întâlnire între magistrați și reprezentanți ai fiscului. Aproximativ un miliard de euro trebuie să intre în bugetul statului în urma investigaţiilor DNA, a declarat marţi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ea arătat, în cadrul unei conferinţe privind recuperarea prejudiciilor produse în dosare în care s-au pronunţat hotărâri definitive, că faptul că banii nu intră efectiv în bugetul statului nu ţine de legislaţie, ci de modul în care se ţine cont de hotărârile judecătoreşti, care trebuie respectate."Am considerat întotdeauna că recuperarea prejudiciului este importantă. Trebuie să avem în vedere specificul investigaţiilor DNA, vorbim de fapte de corupţie la nivel înalt, persoane cu funcţii importante sau averi impresionante. Şi aşteptările noastre sunt mai mari când vorbim de recuperarea prejudiciului", a spus Kovesi la conferinţa desfăşurată la Centrul de Investigaţii Media.Ea a afirmat că datele statistice indică faptul că această prioritate a fost îndeplinită, cel puţin de procurorii DNA."Sunt nişte cifre relevante. Dacă am depăşit etapa identificării bunurilor, am ajuns în etapa confiscării, dar trebuie să ne întrebăm ce se întâmplă cu aceste hotărâri. Noi, ca procurori, ne-am îndeplinit atribuţiile, mai departe este datoria organismelor financiare", a mai spus Kovesi.Ea a precizat că atunci când se vorbeşte de indisponibilizarea bunurilor se face referire doar la cele de pe teritoriul României, însă este interesantă tendinţa infractorilor de a-şi deschide conturi în alte ţări. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-06Parerea ta...

LEVST.
06 Mar 2018

asta este cuvantul cheie, "cat s-a confiscate EFECTIV"--- oricum ar fi , este putin, iar un proverb zice " pana la dumnezeu, te mananca ingerii", asa ca niciodata acest -presupus-milliard nu va ajunge in intregime la statul de drept, STATUL PARALEL, isi va trage -din mers- zeciuala...Garantat!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Mar 2018

Voi recuperati un miliard de euro in 5ani (pe hartie)si mafia penalilor spulbera in fiecare an cate 10miliarde de euro REALI cu contracte MAFIOTE pe model UDREA si suruburi cu pret de diamante pe model NECOLAICIUC-CFR....Kovesi eu te-as pune sa lucrezi la instalatii sanitare,sa repari o chiuveta sa vezi cum este//Daca pierzi 10 litri de apa pe ora si recuperezi 1litru in 5ore foarte repede ai sa te ineci in propria bucatarie...........Ori opresti complet apa.....ori ce dracu faci ca astia ne scufunda toata tara in mocirla Si nu ai niciun fel de scuza ptr toata lumea te sustine,si USA si Europa....deci baga viteza in malaxorul de talhari...ia tot ce misca...si balene si rechini,casaloti...whatever....fara mila
CRISTESCU
06 Mar 2018

DNA, INVESTIGHEAZA NU RECUPEREAZA, NU POATE NICI URGENTA CA E TREABA JUDECATORILOR CARE PRIMESC DOSARELE DE LA DNA, PROBLEMA ESTE LA INSTANTE SI LA ANAF. LA INSTANTE SE TERGIVERSEAZA DIN CAUZA PROCEDURILOR IAR ANAF-UL NU ARE TERMENE DE RECUPERARI. NU MAI ACUZATI DNA-UL DACA NU CUNOASTETI TRASEUL DOSARELOR CA DOAR NU SUNTEM TOTI PROSTI CA LA ANTENA 1.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz