2020-07-02 13:40

La Ministerul Transporturilor s-au aruncat banii din elicopter. Corpul de Control al premierului a rămas blocat

 |  05:29
La Ministerul Transporturilor s-au aruncat banii din elicopter. Corpul de Control al premierului a rămas blocat

Haos la Ministerul Transporturilor: cheltuieli aberante la CFR Marfă de ordinul sutelor de mii de lei pe convorbiri telefonice, combustibil de 1,5 milioane pentru mașini care nu circulau. Vorbim de 350.000 de euro. Sunt facturi pe mai multe luni. Vorbim de combustibil folosit la locomotive pus pe automobile de serviciu.

Lucian Bode a spus, în emisiunea ”Legile puterii”, moderată de Denise Rifai, că, de curând, Curtea de Conturi a efectuat un control la Ministerul Transporturilor.

”Așa e după PSD”, a spus ministrul, precizând că va merge înainte.

Bode a găsit la minister haos, comparând-o cu un teren cu bombe. El s-a referit la multă risipă, proiecte bocate și decontări fictive de carburant la CFR Marfă.

”Sunt colegi care povesteau că au găsit bombe în ministerele lor. Eu vă spun că am găsit un câmp de bombe. Îmi fundamentez toate afirmațiile publice numai pe date concrete. Nu mai fac declarații de dragul de a face declarații. Am făcut un audit intern din care au rezultat lucruri. Am beneficiat  de un raport al Curții de Conturi încheiat cu măsuri. Acolo unde lucrurile au scăpat  de sub control și au fost evidente am trimis corpul de control. Acțiunile Corpului de Control s-au finalizat cu materiale trimise la Parchet.

Misiunea de audit am făcut-o în intervalul 10 octombrie - 4 noiembrie, perioada dintre momentul în care a căzut Guvernul Dăncilă și cel al instalării guvernului Orban. Pentru că atunci s-au întâmplat cele mai mari mutații prin Ministerul Transporturilor, fie că vorbim de resurse umană, adică promovări, majorări de salarii, recrutări pe un așa zis 109, adică stabilizați pe post pentru următorii patru ani. Achiziții mai mari sau mai mici, cheltuieli aberante sau proiecte blocate.

Vă dau câteva exemple:  cheltuieli aberante la CFR Marfă de ordinul sutelor de mii de lei pe convorbiri telefonice, combustibil de 1,5 milioane pentru mașini care nu circulau. Vorbim de 350.000 de euro. Sunt facturi pe mai multe luni. Vorbim de combustibil folosit la locomotive pus pe automobile de serviciu. Aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu acest cheltuieli care au fost imense în luna mai și noiembrie, deci în campanii electorale”, a anunțat Lucian Bode.

Referindu-se la o altă entitate cu probleme, TAROM, ministrul a spus că aceasta are o datorie de 3 miliarde. Conform unui plan de restructurare a TAROM, ministrerul va da un ajutor de 47 miliarde de euro.

”Vom identifica soluții până în februarie la TAROM. Nu mai avem timp”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-17



Parerea ta...

HAHALERE
17 Dec 2019

Ha , ha , ha . Traiasca bairamul . Dupa noi ramine prapad , in bugetul tari . Nu raspunde nimeni
ȚIGANIADA PSD
17 Dec 2019

CFR - O groapa imensa de gunoi a României. PSD a furat, a ruinat si a distrus viata a milioanelor de romani simpli dar cu un caracter puternic.
TRAIAN
17 Dec 2019

DAR ORGANELE DE CONTROL , CFG- UL, AUDITUL DE LA CFR MARFA CE CONTROL AU FACUT? ORI S-AU FACUT CA NU VĂD? NICOLETA, SEFA CFG- ULUI, SPIRACHE, ĂSTIA CE- AU PAZIT? AFARA, DATI-I AFARA DOMNULE PREOTEASA. SI MAI ESTE UNA, IONESCU VIOLETA, ALTA PERSOANA CONTROVERSATA DIN CFR MARFA CARE A DAT PE GOARNA LA UNII SI ALTII CA O TURNATOARE DE DOI LEI, SI A CREZUT CA ASA O SA FIE MARE SEFA. AFARA, DATI' O AFARA DOMNULE DIRECTOR GENERAL. VA DORIM SUCCES LA CARMA CONDUCERII CFR MARFA SI SA NE TRAITI.
UN OM
17 Dec 2019

Actualul director adjunct Manole nu cred ca e strain de toate aceste lucruri, doar a fost director tractiune in acea perioada
TOT UN OM
17 Dec 2019

CRED CA MARINICA STIE CEL MAI BINE. MANOLE ERA DOAR UN EXECUTANT TACIT CA SA- SI PASTREZE POSTUL. NISTE DERBEDEI. MARINICA VOICU S- A DUS DIRECTOR GENERAL LA O FIRMA PRIVATA -CER FERSPED- PENTRU CARE A LUCRAT TOT TIMPUL. SI ENE VIOREL TOT ACOLO DIRECTOR TRAFIC. IATA DRAGI CFR- ISTI PENTRU CINE LUCRAM NOI IN CONDITII CA VAI DE NOI. NEMERNICII ASTIA DE DIRECTORI GENERALI CARE AU FOST INCEPAND CU GEORGE MICU, GRATIAN CALIN, BUCUREANU VICTORAS, CHINDE SORIN, SI CARE AU MAI FOST NE- A ADUS MARFA PE BUTUCI SI PE NOI CU CELE MAI MICI SALARII DIN CALEA FERATA. DE ACEEA ZIC CA DACA DZEU NU DOARME, MA ROG LUI SA MANANCE SI COPII LOR PAINEA PE CARE O MANCAM NOI ACUM LA CFR MARFA. ASA SA LE AJUTE DZEU. AMIN
UN ALT OM
18 Dec 2019

Dacă la nivel central este dezastru, verificați în sucursale cum si-a promovat MARINICA oamenii !?
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz