2020-06-07 00:39

Laurenţiu Cazan, despre codurile de pe căştile jandarmilor acoperite cu bandă neagră: A fost o problemă logistică

 |  12:11
Laurenţiu Cazan, despre codurile de pe căştile jandarmilor acoperite cu bandă neagră: A fost o problemă logistică

Indicativele de pe căştile unora dintre jandarmii care au intervenit la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei erau acoperite cu bandă negră dintr-o problemă logistică, întrucât acele coduri nu mai corespundeau, a explicat marţi în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei, Laurenţiu Cazan.

"În ceea ce priveşte indicativele de pe mijloacele de protecţie, acele coduri de pe căşti, vreau să vă spun că la nivelul instituţiei noastre au fost efective care au venit în sprijin pe de-o parte, pe de altă parte şi în cadrul instituţiei noastre au fost reorganizări. Situaţiile sunt cunoscute, au fost discutate. Nu mai corespundea acel indicativ, (...) dar pot să vă asigur că nu este niciun impediment în identificarea acelor jandarmi care au acţionat în acel fel. Ştim foarte bine zonele lor de responsabilitate, acolo au avut şef de dispozitiv. Din punctul nostru de vedere aveţi toată deschiderea pentru a stabili situaţiile punctuale”, a explicat Laurenţiu Cazan.

El a subliniat că au existat violenţe constante împotriva forţelor de ordine, însă şi cazurile în care jandarmii au acţionat violent sunt analizate la nivelul Jandarmeriei.

"Referitor la modul violent de intervenţie, cazurile sunt analizate inclusiv la nivelul Jandarmeriei, este o comisie internă de verificare a intervenţiei. Să nu uităm însă că vorbim de o acţiune a restabilirii ordinii pubice. De fiecare dată am precizat că am avut în spaţiul public, în Piaţa Victoriei, acţiuni violente faţă de forţele de ordine. Progresive. Am ajuns la un moment dat că nu numai cei doi colegi ai noştri au fost ultragiaţi, ci şi oameni din alte dispozitive răniţi. Până în momentul intervenţiei, violenţele împotriva forţelor de ordine au existat”, a mai spus Cazan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-21Parerea ta...

NEGRO
21 Aug 2018

Este clar. Jandarmeria e o institutie de forta perimata. Vechile trupe de securitate, din vremea lui Ceausescu, devenite sub PSD-ALDE trupe de serviciu pentru Guvern. Doamna Carmen Dan, sefa lor de aproape doi ani n-aude si nu vede. Fereasca-ne Dumnezeu de vreun razboi, caci daca acesti sonati vor trebui sa preia rolul activ in lupte (pifanii infanteristi) ne dau direct pe mana dusmanilor. Acum, pe timp de pace, aceste unitati bugetivore trebuie reformate, trebuie puse la respect. Slugile PSD-iste, care le conduc, trebuie automat eliminate, iar adevaratii militari, inteligenti si patrioti sa-i puna la punct, sa poata face fata exigentelor unei astfel de institutii atat pe timp de pace, cat si de razboi. Pana atunci sa nu mai vedem acele muhaiele cu mintea lor creata facandu-se de ras la orice iesire in public pe seama a ceea ce au savarsit in ultima vreme. Inlocuirea minerilor pentru aplicarea de corectii contondente poporului roman nu le-a adus nici o bruma de glorie. Doar daca ii inlocuiau cu folos in procesul productiei. Dar aceasta nu mai functioneaza de mult in Romania... Si nu sunt altii de vina ca Tara a fost si este condusa prost... Sa ne vedem, cei care am mai ramas, la toamna. Ca PSD-ul nu are de gand sa se lase de maceluri... Tot inainte, cu oistea-n gard, ca mereu in ultimul in si jumatate de cand au acaparat puterea. Puah!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine