2019-10-21 13:13

Laurențiu CAZAN, șeful jandarmilor la mitingul DIASPOREI: „Dacă mâine ar fi 10 AUGUST, aș lua aceleași măsuri!”

 |  14:57
Laurențiu CAZAN, șeful jandarmilor la mitingul DIASPOREI: „Dacă mâine ar fi 10 AUGUST, aș lua aceleași măsuri!”

Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General pentru a fi audiat în ancheta care vizează violenţele din 10 august. La ieşire, Cazan a spus că ar lua aceleaşi măsuri dacă ”mâine ar fi 10 august”, informează News.ro.

El a declarat că ”s-a respectat legea ad-literam”.

”Modul de restabilire a ordinii publice s-a făcut în concordanţă cu legea specială”, a mai spus Cazan.

Acesta a afirmat că nu poate face alte precizări cu privire la ancheta în curs, dar a cerut să nu se mai folosească termenul de ”a gaza”.

”Am văzut că se foloseşte în spaţiul public termenul a gaza. V-aş ruga să consultaţi un DEX să vedeţi ce înseamnă cuvântul a gaza”, a mai spus Cazan.

Maiorul Laurenţiu Cazan este acuzat de procurori că a creat ”aparenţa unei acţiuni legale de restabilire a ordinii publice şi a ordonat intervenţia în forţă pentru evacuarea participanţilor la protest”, a dat ordinul de intervenţie cu încălcarea mai multor acte normative şi o ordonat folosirea mijloacelor din dotare pentru evacuarea protestatarilor, ”cu consecinţa exercitării de către militarii din subordine a unor acte de violenţă nejustificate”.

Mai devreme în cursul zilei s-a aflat la Parchet şi comisarul şef de poliţie Mihai Chirică, cercetat şi el în dosar. Acesta nu a făcut declaraţii presei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-26Parerea ta...

PARANOICUL MERCENAR
26 Sep 2018

Acest mercenar psd trebui dus la psihiatru.Slugile mafiei psd sunt mai rai ca diavolul draknea care nu mai respecta nici o lege in tara asta. Puscaria te asteapta mercenar al mafiei psd.
ANONIM
26 Sep 2018

HAI SICTIR PE TURCESTE . ADICA DUTE IN P ..Z. A MATI PE ROMINESTE . SA FIE MATA IN GAZE LA FATARE
# SLUGă CREDINCIOASă
26 Sep 2018

ORDINUL SE EXECUTĂ ; NU SE DISCUTĂ ...
CONSTANTIN
27 Sep 2018

Catre Sluga..Tare asi vrea ca ordinul care a fost dat sa fie publicat!Exista o mare diferenta intre ordinul dat si modul sau de aplicare in practica.Vorbim de ordinul ,dictat inpotriva oamenilor!!De ce nu au izolat ,huliganii de protestatari pasnici?De ce ,loviturile aplicate nu au fost dirijate catre huligan???Zelosii astia ,au incalcat n cutume!Dar cel mai inportant ,jandarmi s au trasformat in huligani fata de protestatari pasnici!!Jandarmi sunt huliti nu doar de protestatari ci si de alta multa lume.Azi ,au fost acei protestatari necunoscuti noua,maine poate fi copilul,nepotul D-tale!!Ce parere vei avea atunci??
ANONIM
27 Sep 2018

#Muistii nu au cum sa inteleaga ce insemna onoarea militara. Nu intra in discutie "onoarea" izmenarului opera.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray