2020-07-09 04:05

Lazăr, despre OUG privind contestaţia în anulare: Legea penală nu retroactivează şi o ştie şi domnul ministru

 |  09:35
Lazăr, despre OUG privind contestaţia în anulare: Legea penală nu retroactivează şi o ştie şi domnul ministru

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, luni seară, referitor la OUG privind contestaţia în anulare că legea penală nu reactivează şi va fi foarte greu de realizat o notă de funamentare care să explice de această ordonanţă ar permite reactivarea. În plus, Lazăr spune că acest lucru ăl ştiu procurorii constituţionali, dar şi ministrul Justiţiei.

”Legea penală nu retroactivează şi asta o ştie nu mumai Curtea Constituţională, nu numai judecătorii constituţionali, ci o ştie şi domnul ministru. Jocul politic este de aşa natură, încât trebuie să adopte o anumită cale, care este mai multe politică decât juridică”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Augustin Lazăr, întrebat despre OUG privind contestaţia în anulare.

Acesta a explicat că va fi foarte greu de realizat o notă de fundamentare care să explice de această ordonanţă ar permite retroactivitatea legii penale, ceea ce ar încălca principii fundamentale.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat duminică, la România TV că ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentinţele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Toader a susţinut că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI.

Ministrul a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă pentru "repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegale", iar aceştia vor putea face contestaţie în anulare.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se la OUG privind contestaţia în anulare, că o astfel de contestaţia va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnaţi de complete nelegal constituite, prevcizând însă că sunt vizate atât condamnările, cât şi achitările.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz