2019-07-16 07:12

Lazăr: documentele din ancheta privind violenţele din 10 august nu au fost încă DECLASIFICATE

 |  12:12
Lazăr: documentele din ancheta privind violenţele din 10 august nu au fost încă DECLASIFICATE

Procurorul general Augustin Lazăr spune că documentele solicitate în ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei nu au fost încă desecretizate şi că procurorii continuă să solicite şi alte acte şi aşteaptă declasificarea acestora.

Procurorul general a făcut aceste declaraţii joi dimineaţă, la ieşirea de la Ministerul Justiţiei, unde a participat, alături de Tudorel Toader, la o şedinţă a Consiliului de management strategic.

"Nu putem face niciun fel de afirmaţii până nu vor prezenta colegii care instrumentează acest dosar", a declarat Augustin Lazăr, întrebat dacă există jandarmi puşi sub acuzare în dosarul privind violenţele din 10 august.

Întrebat dacă mai există documente pe care procurorii le-au cerut şi nu le-au primit, Lazăr a răspuns: "Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica... Din păcate, nu au fost desecretizate, trebuie declasificate".

El a spus că cercetările sunt, într-adevăr, mai dificile din această cauză, dar "până la urmă" documentele vor fi declasificate.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiţiei despre evaluarea pe care acesta i-o face, Lazăr a spus că şedinţa de la Ministerul Justiţiei a avut pe ordinea zi alte aspecte, legate de modernizarea strategiei instituţiilor judiciare.

Procurorul general declara la începutul acestei luni că majoritatea documentelor care constituie probe la dosarul privind violenţele din Piaţa Victoriei sunt clasificate, fapt ce "atrage o anumită dificultate în evaluarea lor".

Numărul plângerilor înregistrate în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 763, anunţa Parchetul General în urmă cu o săptămână.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti au deschis un dosar penal şi fac cercetări după ce 169 de jandarmi dintre cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat că au fost agresaţi fizic şi moral. Activităţile de cercetare au fost delegate către organele de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-20Parerea ta...

IPOCRIZIE....
20 Sep 2018

....marca psd. De dimineata si pana seara propagandistii mafiei psd manipuleaza analfabetii lor vorbindu-le de ''protocoale'' si alte tampenii, in schimb ei REFUZA DECLASIFICAREA DOCUMENTELOR DE INTERES PUBLIC REFERITOARE LA GENOCIDUL DIN 10 AUGUST. ATUNCI MERCENERII MAFIEI PSD AU GAZAT SI BATUT OAMENI CARE MANIFESTAU PASNIC IMPOTRIVA DICTATURII SI HOTIEI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray