2019-10-22 22:28

Lazăr: Prevederile constituţionale împiedică imixtiuni ale altor autorităţi din afara puterii judecătoreşti

 |  11:40
Lazăr: Prevederile constituţionale împiedică imixtiuni ale altor autorităţi din afara puterii judecătoreşti

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri, la prezentarea bilanţului Ministerului Public pe anul 2017, că prevederile constituţionale şi legale asigură, în prezent, independenţa operaţională a procurorilor în luarea deciziilor şi împiedică imixtiuni sau ingerinţe ale altor autorităţi din afara puterii judecătoreşti.

"Procurorii se bucură de statutul de magistrat care le conferă în activitatea judiciară respectul şi autoritatea cuvenite, iar, în contrapondere, le atrage şi o mare responsabilitate. Atenţia publică permanent şi uneori insistent orientată către munca procurorilor a impus, alături de responsabilizarea amintită, asumarea unei conduite integre, a unei ţinute etice înalte care să faciliteze acceptarea de către societate fără rezerve a produsului activităţii Ministerului Public. În anul 2017, procurorii şi-au îndeplinit cu profesionalism atribuţiile legale, acţionând pentru apărarea ordinii de drept şi pentru protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Prevederile constituţionale şi legale asigură în prezent, în mod practic şi efectiv, independenţa operaţională a procurorilor în luarea deciziilor în activitatea judiciară şi împiedică imixtiuni sau ingerinţe ale altor autorităţi din afara puterii judecătoreşti", a spus Lazăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-07Parerea ta...

ANONIM
07 Mar 2018

Mosule ,dar de ce faceti dosare cu dedicatie Se vede de pe luna masinatiile lui Iohannis si ale Kodrutei Astea nu sunt amestecuri in treburile justitiei? vezi cazul lui Orban pentru al impiedica sa avanseze politic vezi cazul lui Tariceanu un contracandidat de temut pentru IohannisJustitia este sub papucul vostru al binomului Cand iti vom vedea dosarele tale si ale lui Iohannis si al fratelui kodrutei si al lui Basescu scoase de la naftalina si repuse pe rol ,atunci intradevar justitia va fi libera
MIKIM
07 Mar 2018

Blondule, abuzurile nu se pupa cu statutul de magistrat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray