2019-07-23 08:08

Lazăr: Raportul de evaluare e modul prin care Executivul înţelege să respecte independenţa Ministerului Public

 |  20:27
Lazăr: Raportul de evaluare e modul prin care Executivul înţelege să respecte independenţa Ministerului Public

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. El a spus că despre concluziile şi ”exagerările vizibile şi interesate” ale ministrului Justiţiei va vorbi punctual în zilele următoare. Lazăr a susţinut că a respectat prevederile constituţionale. El a amintit şi că în raportul de zilele trecute Comisia de la Veneţia a recomandat revizuirea prevederilor privind revocarea procurorilor de rang înalt.

Augustin Lazăr şi-a început declaraţia amintind că în raportul de zilele trecute Comisia de la Veneţia a recomandat revizuirea prevederilor privind revocarea procurorilor de rang înalt.

Procurorul general a apreciat că raportul de evaluare a activităţii sale ”este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrului Justiţiei înţelege să îl dea Comisiei de la Veneţia”.

Lazăr a mai menţionat că mâine în toate statele UE va fi celebrată Ziua justiţiei civile, prilej de a firma că justiţia e independentă, în slujba cetăţeanului, nu a Executivului.

”Raportul este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public”, a adăugat el.

”La concluziile şi exagerările vizibile şi interesate ale ministrului Justiţiei îmi rezerv dreptul de a răspunde punctual în zilele următoare”, a spus Augustin Lazăr.

Lazăr a susţinut că a respectat prevederile constituţionale în toate acţiunile sale, iar în declaraţii a respectat jurisprudenţa CEDO.

El a precizat că timp de 36 de ani a primit numai calificativul ”foarte bine”.

Augustin Lazăr a numit ”penibile” unele dintre constatările din raportul prezentat de către ministrul Justiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-24Parerea ta...

ANONIM
24 Oct 2018

Tu in a cui slujba esti ? 1400 de judecatori cu dosare penale nu te pune pe ganduri ?Tu nu cumva ai dosar penal pe care il tineti la dos ?Ce scarba mincinoasa si tupeista esti bai penal hot si nenorocit!
ANONIM
24 Oct 2018

CRACANEL.. Ti.ai dat foc la valiza prin închiderea dosarului sterpului, dosar penal ...DECI TU AFIRMI CA STERPUL ESTE PENAL....HAHAHA....VA TREBUI SA IL URMEZI...PENALULE
MAFIA PSD
25 Oct 2018

Organizatia mafiota psd are ca obiectiv salvarea de la puscarie a ''STERPULUI'' criminal ion ilici iliescu in dosarul loviturii de stat din '89 , mineriadelor si albirea criminalului draknea in dosarul 10 august cand au fost gazati 110000 demonstranti pasnici si ucis ILIE GAZEA. MAFIA PSD NU DOAR MINTE SI DISTRUGE ROMANIA DAR SI UCIDE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray