2020-02-19 17:51

Liderii sindicali amendaţi cer daune morale Jandarmeriei

 |  18:52

PreşedinteleSindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia,ne-a declarat, ieri, că va contesta în instanţă amenda contravenţională de 10.000de lei aplicată de Jandarmerie pentru mitingul de la Cotroceni. În acelaşitimp, va cere celor care l-au sancţionat daune morale de aceeaşi valoare cuamenda aplicată.

Potrivitlui Marin Gruia, toţi ceilalţi lideri sindicali amendaţi cu aceeaşi sumă, după ceau intrat vinerea trecută în Palatul Cotroceni pentru discuţii cu preşedinteleTraian Băsescu, vor depune în instanţă acţiuni asemănătoare. „Dacă ei m-auamendat cu 10.000 de lei, eu depun o plângere contravenţională şi, în acelaşitimp, cer daune morale tot de 10.000 de lei ca să compensez suma ce trebuie s-oplătesc.”

Referitorla acuzaţiile apărute în presă, potrivit cărora membrii Sindicatului Naţionalal Poliţiştilor şi Personalului Contractual au cerut sprijinul unor asociaţiide revoluţionari pentru a răspunde cu violenţă la acţiunile jandarmilor deasigurare a ordinii publice, liderul sindical a dezminţit categoric existenţavreunei colaborări între reprezentanţii SNPPC şi asociaţiile de revoluţionari.„Doamne fereşte, nu am mai auzit aşa ceva. Nu există aşa ceva. Nu am luatlegătura cu nici un revoluţionar pentru a ne sprijini la mitingul de vineri.Sunt calomnii. Minciuni sfruntate ca să se arunce cu noroi asupra sindicaliştilorcare îşi cer drepturile”, a spus Marin Gruia. Pe de altă parte, liderul SNPPCnu exclude ca, în cazul în care au existat într-adevăr revoluţionari în grupulde protestatari, aceştia să fi aderat de bunăvoie la marşul spontan şi lamitingul de protest ce a avut loc în Piaţa Victoriei şi, mai apoi, la PalatulCotroceni. „Este posibil ca revoluţionarii presupus a fi participat la mitingsau la marş să ni se fi alăturat din proprie iniţiativă. Sunt liberi să-şiexprime nemulţumirile şi nu am fi avut cum să-i împiedicăm să mărşăluiască sausă protesteze cu noi.”

Adevăraţiiorganizatori nu au fost amendaţi

Liderii"Cartel Alfa", Bogdan Hossu şi Toader Paraschiv, preşedintele SNFP,Sebastian Oprescu, precum şi alţi şapte participanţi la discuţiile de laPalatul Cotroceni au primit amenzi de câte 10.000 de lei. Marian Gruia a maispus că nu înţelege de ce au fost amendaţi numai cei zece lideri sindicali careau participat la discuţiile cu Pişcociu, pentru că nu aceştia au semnatprotocolul de desfăşurare a mitingului cu Primăria Capitalei. "Au fostalte două persoane de la «Cartel Alfa» care au semnat protocolul, iar pe noi neamendează ca «organizatori»", a declarat Gruia, pentru Mediafax. Potrivitliderului sindical, printre cele două persoane responsabile de miting se numărăsecretarul general al "Cartel Alfa", Ioan Homoş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

DETECTIV
30 Sep 2010

NU JANDARMERIEI TREBUIE SA I SE CEARA DAUNE MORALE CI CONDUCATORILOR ASERVITI COTROCENIULUI ! HAI SA NU SE MAI LUPTE DIFERITE CATEGORII SOCIALE INTRE ELE ! CA SA STAPANEASCA CLICA !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine